Öğrenci Kariyeri Banner

Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü Tanıyalım

Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü Tanıyalım
Bu yazımızda Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü tanıyacağız. Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 1993 yılında eğitime başlamıştır. Bölümümüzde örgün ve ikinci öğretim olmak üzere ikili eğitim yapılmaktadır. Bölümümüz 2012-2013 döneminden itibaren %30 İngilizce olarak eğitime devam etmektedir. Bölümde öğretim ve araştırma faaliyetleri, yeterli donanıma sahip derslik, uygulama ve araştırma laboratuvarlarında 22 Öğretim Üyesi ve 8 Araştırma Görevlisi olmak üzere 30 akademik personel ile yürütülmektedir. Bölümümüz üniversite giriş sınavında sayısal puan ile öğrenci almakta ve her yıl yaklaşık 160 yeni öğrenci kayıt yaptırmaktadır. Halen eğitim ve öğretimine devam eden lisans öğrencisi sayısı 600 dolayındadır.
Bölümümüz teknik alanda yeterli donanıma sahip, akılcı yöntemlerle çözümler üretebilen, lider mühendisler yetiştirmek amacındadır. Kusursuz mühendislik eğitimi verme temel felsefesine uygun olarak hazırladığımız ders programları ile öğrencilerimizi başarılı bir iş hayatına hazırlamanın yanı sıra yenilikçi eğitim ve araştırma programları ile toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek yeni teknolojiler üretebilecek yaratıcı mühendisler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak sunduğumuz lisans ve yüksek lisans programları ile eğitimci ve öğrenci arasında yakın diyaloğa yönelik bir anlayış benimsenmiştir. Temel bilimlerdeinşaat müh ilk yıl derslerini tamamladıktan sonra, öğrencilere, uygulamalı mekanik, yapı statiği, hidrolik, geoteknik mühendisliği, ulaştırma mühendisliği, inşaat malzemeleri, yapı mühendisliği ve mühendislik yönetimi konularında dersler verilmektedir. İnşaat Mühendisliği Bölümünde; her türlü bina tasarımı, otoyol, hava alanı, demiryolu, tünel ve liman tasarımı, baraj, gölet ve sulama kanal ve kanalet tasarımı, köprü tasarımı ve mühendislik yapılarının alt yapı incelemesi ile ilgili temel bilgi ve becerilerinin verilmesi amaçlanmaktadır.
Dört yılı başarı ile tamamlayan öğrenciler İnşaat Mühendisliği Lisans derecesine sahip olurlar. İnşaat Mühendisliği Lisans programı Yapı, Yapı Malzemesi, Mekanik, Hidrolik, Geoteknik, ve Ulaştırma ana bilim dallarını kapsar. Lisans programı, öğrencilerin mezuniyetten önce akademik müfredat programını tamamlayıcı olarak 2. ve 3. sınıf sonlarında yaz tatillerinde gerçekleştirdikleri stajlarla desteklenmekte, katılımcı ve pratik bir eğitim bileşenini içermektedir.
Mezunlarımız, mühendislik tasarımı ve uygulamaları konusunda pratik, deneysel ve analitik yetenek kazanmaktadır. Öğrencilerimiz, ayni zamanda inşaat mühendisliği alanındaki problemlerin çözümüne yönelik laboratuvarlarda bulunan çeşitli ekipmanları ve bilgisayar yazılımlarını kullanarak yeterli donanıma sahip birer inşaat mühendisi olmaktadırlar.

CBU_3719Misyonumuz:


İnsani ve etik değerlere, takım çalışması ve sorumluluk bilincine, temel bilgi ve beceriye sahip teknolojik gelişmeleri izleyebilen ve uygulayabilen, çevreye duyarlı, bu alandaki sorunları çözebilen, kamu ve özel sektörde başarılı görevler üstlenebilecek , bilimsel ve teknik donanımlı inşaat mühendisleri yetiştirmek. Bölgenin ve ülkenin mesleki sorunlarının çözümüne ve bilimsel gelişmeye katkıda bulunmak.

Vizyonumuz:


Ülkemizin inşaat mühendisliği eğitimine ve sektörüne hizmet veren önemli birimlerinden; fiziki şartlara ve yetişmiş personele sahip olmakla tanınan, gerekli projeleri üreten, sorunları çözen, tercih edilen ve mensubu olmakla gurur duyulan bir bölüm olmak.

Not:Mühendislik fakültesi öğrencileri 2. dönemden itibaren görsellerde bulunan fakülteden alınıp yeni yapılan ve son teknolojiyle donatılan binalara alınacaktır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.