Öğrenci Kariyeri Banner

Canlı Yayın Sırasında İntihar Eden Muhabir: Christine Chubbuck

Canlı Yayın Sırasında İntihar Eden Muhabir: Christine Chubbuck

15 Temmuz 1974 sabahı, “Suncoast Digest” isimli programın sunucusu Christine Chubbuck onlarca izleyicinin gözleri önünde, canlı yayında kendisini bir silahla vurarak intihar etti!

İzleyiciler, Chubbuck’un son durumunu “kendi yazdığı haber metniyle” öğrendi. Ne yazık ki, Chubbuck’un durumu iyi değildi. İşte, canlı yayın sırasında intihar ederek tarihe geçen Christine Chubbuck’un trajik hikâyesi…

Chubbuck, Amerika’nın Florida Eyaleti’nde bulunan Sarasota şehrinde yaşıyordu ve “Kanal 40” olarak da bilinen “WXL-TV” adlı kanalda çalışıyordu.

Chubbuck’un geçmişten gelen psikolojik sorunları vardı ve tedavi görüyordu. Uzun soluklu tedavi süreci zaman zaman olumlu seyretse de Chubbuck hiçbir zaman tam olarak “iyileşemedi.” Örneğin intiharından 4 sene önce, 1970 yılında aşırı doz ilaç alarak intihara teşebbüs etmişti!

Uzun Yıllardır Depresyonla Mücadele Ediyordu!

Psikolojisi bozuk bir haldeyken sunduğu şiddet ve özellikle de intihar haberleri, Chubbuck’u derinden etkiliyordu. Hatta Chubbuck’un intiharından sonra, sırf televizyonda her sabah anlatmak zorunda bırakıldığı haberlere bir tepki olarak intihar ettiğine inanlar bile vardı! 

Christine Chubbuck’un ölümünden sonra, ailesi psikolojik durumuyla ilgili bir açıklama yaptı: Chubbuck, yıllardır depresyonla mücadele ediyordu…

Arkadaş edinmekte ve sağlıklı ilişkiler kurmakta zorluk çekiyordu. Sürekli kendini eleştiren, kendi yaptığı işleri küçük gören birisiydi. İş arkadaşları onu, “soğuk ve umursamaz” birisi olarak tanımlıyorlardı. Chubbuck, sık sık kendi kendine konuşuyordu.

Eğer birisi, onun hakkında “güzel” bir şey söyleyecek olursa oldukça sert bir şekilde tepki veriyor, böylece etrafındaki insanları kendisinden uzaklaştırıyordu…

Geçirdiği Ameliyat Onun İçin Yıkıma Neden Oldu...

Ancak Chubbuck için en zorlu süreç, intiharından bir sene önce geçirdiği bir ameliyatla başladı. Ameliyat sonucunda yumurtalıklarından biri alınmıştı. Bu sebeple doktorlar, Chubbuck’a çocuk sahibi olma ihtimalinin bir hayli azaldığını söylediler.

Ancak o, çocuk sahibi olmayı çok isteyen birisiydi. Aldığı bu haber, zaten iyi durumda olmayan psikolojisi üzerinde büyük bir yıkıma sebep oldu…

Hem toplumsal hayatta hem de iş yerinde karşılaştığı baskılar sonucunda 15 Temmuz 1974'te  yaşamına son verdi

Christine Chubbuck her zamanki gibi, “normal” bir şekilde canlı yayına başladı. Ancak, yaklaşık 10 dakika sonra yanında getirdiği tabancayla, binlerce insanını gözleri önünde intihar etti!

İntihar Etmeden Önce Kendi Haber Metnini Yazdı!

İntihar etmeden önce, tarihe geçen şu sözleri söyledi: “ Kanal 40’ın, sizlere en güncel kan ve vahşet haberlerini ulaştırma politikası gereği bir “ilke” daha tanık olacaksınız…”

Olayın ardından, stüdyoda bir haber metni bulundu. Kısa süre sonra haber metninin Christine Chubbuck tarafından yazıldığı anlaşıldı.

Chubbuck bu metinle adeta kendi intihar haberini sunuyordu: “ Kanal 40’ın haber sunucularından Christine Chubbuck, bu sabahki programında canlı yayındayken, kendisini vurdu! Sarasota Memorial Hastanesine kaldırılan Chubbuck’un durumu kritik.”

Chubbuck’un durumu gerçekten de kendi yazdığı gibi kritikti. Ancak doktorların bütün çabalarına rağmen, yaşamın kaybetti. Böylece, Christine Chubbuck Amerika’da bir “canlı yayın” sırasında intihar eden ilk insan olarak tarihe geçti…

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.