Öğrenci Kariyeri Banner

Çalıştığı Üniversiteye 4 Milyon Dolar Bırakan Kütüphaneci

Çalıştığı Üniversiteye 4 Milyon Dolar Bırakan Kütüphaneci
A.B.D.’nin orta halli üniversitelerinden New Hampshire Üniversitesi tarihinin belki de en ilginç olayını yaşadı geçtiğimiz günlerde. Üniversitenin kütüphanesinde yaklaşık 50 yıl boyunca görev yapmış ve 2015 yılının Mart ayında yaşamını yitirmiş olan Robert Morin‘in çalıştığı kuruma 4 milyon dolar bıraktığı ortaya çıktı.

77 yaşında hayata veda eden Morin, üniversitenin kütüphanesinde kataloglama görevini üstleniyordu. 1960’lı yıllarda bu kütüphanede çalışmaya başlamış ve emekli olana dek aynı yerde görevini sürdürmüştü.

Morin çalışmaya başladığı günlerden itibaren neredeyse hiç para harcamamıştı. 1970’li yıllarda finansal danışmanlık aldığı Edward Mullen‘e göre Morin dışarı çıkmaz, işten arta kalan zamanlarda çokça okur ve film izlerdi. Eski bir otomobili vardı ve çoğunlukla ucuz, donmuş gıda tüketiyordu. Yani hiçbir zaman bir milyoner olarak yaşamını sürdürmeyi tercih etmedi.

Doğru yatırımlarla ve neredeyse sıfır harcamayla, kazancını 4 milyon dolarlık birikime çevirebilen kütüphane çalışanı Morin, danışmanı Mullen’in ifadesine göre parasını hiçbir akrabasına bırakmak istemedi. Çalıştığı kurumun parayı doğru şekilde, öğrenciler için kullanacağını bildiği için de birikiminin tamamını üniversiteye bıraktı.

Üniversite yetkilisi Erika Mantz‘ın söylediğine göre Morin, A.B.D.’de 1930-1940 yılları arasında yayınlanmış her kitabı (çocuk ve yemek kitapları, teknoloji üzerine kitaplar hariç) kronolojik sırayla okuyordu. Öldüğü zaman 1938 yılının kitaplarına yani doğduğu yıla gelmişti.

Ayrıca filmlere karşı bir tutkusu olan Morin’in 1979 ile 1997 yılları arasında 22 bin civarında videoizlediği söyleniyor.

Kaynak: Nolmus

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.