Öğrenci Kariyeri Banner

Çalışan Sayıları "Şehir Nüfusu" Gibi Olan Şirketler

Çalışan Sayıları "Şehir Nüfusu" Gibi Olan Şirketler
Çalışan Sayıları "Şehir Nüfusu" Gibi Olan Şirketler


Çalışan sayıları ilçe nüfusu, hatta şehir nüfusu gibi olan şirketleri sizin için derledik.



Globalleşen Dünyamızda, firmalar hem gelirlerini artırmak hemde çok daha fazla büyüyebilmek adına birçok farklı ülkeye açılmaya çalışmaktadır. Bu şekilde büyüyerek hem gelirini, hem karlılığını artıran firmaların çalışan sayıları da ciddi anlamda artmış oluyor. Bizde merak ettik, acaba Dünyada en çok çalışna sahip şirketler hangileri diye. Sıralamamız aşağıda bulabilirsiniz.




7. Tesco




1919 yılında İngiltere' de kurulan perakende şirketi Dünya genelinde 597.784 çalışan sayısı ile en çok çalışan sayısına sahip işverenlerdendir. Tesco Türkiye' de faaliyetlerini Kipa ile sürdürmektedir.



GALERİYİ SAYFA NUMARALARINA TIKLAYARAK GÖREBİLİRSİNİZ.




[ad name="Google Adsense"]







6. United States Postal Service




ABD Posta Servisi, bizim PTT' mizle aynıdır aslında. Ama Amerika olduğundan dolayı sanırım 601.000 çalışanı var. Bu kadar çok çalışanı düşündüğümüzde herhalde Amerika'da diğer kargo firmalarına paket bırakmıyorlardır sanırım :)



[ad name="Google Adsense"]







5. Tata Group




1868' te Hindistan' da kurulan, enteresan arabaları ile tanıdığımız Tata' nın Dünya genelinde 602.000 çalışanı vardır. Her ne kadar arabaları çok estetik olmasa da çalışna sayıları anlamında neredeyse bir şehir kadar varlar.



[ad name="Google Adsense"]







4. G4S




Henüz 11 yıl önce 2004 yılında kurulmasına rağmen, birçok ülkeye franchise vermesiyle kısa zamanda hızla büyümüşlerdir. Hatta ülkemizde de bazı kurumların tüm güvenliği sağlamak adına G4S' yi tercih ettiklerini biliyoruz. Dünya genelinde 620.000 çalışanları vardır.



[ad name="Google Adsense"]







3. Sinopec




2000 yılında Çin' de kurulan enerji firmasıdır. Belki enerji sektörünün güçlü ve karlı olmasından yada firmanın Çin' de kurulmuş olmasından olsa gerek ki hızla büyümüş ve Dünyada 1.021.979 çalışana iş verir hale gelmiştir. Rakam çok büyük değil mi? 1.000.000 kişi.



[ad name="Google Adsense"]







2. Foxconn




1974' te Tayvan' da kurulan elektronik ürünler imalatı yapan bir firmadır. Onu aslında Apple' ın en büyük tedarikçisi yada üreticisi olarak tanıdık. Dünya genelinde o kadar büyükler ki 1.090.000 çalışanı bulunmaktadır. Hem üretim yapıp malzeme tedariği yapmalısınız hemde bu kadar çalışanın dertlerine derman olmalısınız. Hakikaten zor bir durum olsa gerek.



[ad name="Google Adsense"]







1. Wal-Mart




Ve Dünyanın en büyük perakende firması, Amerika Merkezli, sahipleri Walton ailesidir. O kadar büyük bir firmadır ki Walton ailesinin üyelerinden 4 ü Dünyanın en zengin 20 kişi arasına girmişlerdir. Firma bizim Bim mantığı gibi çalışmaktadır(tabi önce onlar kuruldu Bim değil:)). Çok daha büyük ve çok daha fazla çeşitleri vardır. Dünya genelinde 11.000 mağazasında 2.200.000 çalışanıyla hizmet vermektedir. Dünyada en çok çalışan sayısına sahip şirkettir.

[ad name="Google Adsense"]


Kaynak: ofpof.com

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.