Öğrenci Kariyeri Banner

Buzdolabında Civciv Üretecek

Buzdolabında Civciv Üretecek
Buzdolabında civciv üretecek

 

Üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Raşit Sabancı, civciv üretmek için buzdolabından kuluçka makinesi yaptı.

Muğla Fethiye’de oturan Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Raşit Sabancı, beslediği tavuklardan yeterli verim alamayınca kuluçka makinesi yapmaya karar verdi. Makinenin projesini hazırlayan Sabancı, eski bir buzdolabı satın alarak işe başladı. Merdaneli çamaşır makinesi, sera şanzımanı, fırın, ampul, termometre ve domates kasası kullandığı kuluçka makinesini 20 günde tamamlayan Sabancı, montaj sırasında babası 56 yaşındaki Hıdır Sabancı’dan yardım aldı.

YÜZDE 80 BAŞARI

Raşit Sabancı 1000 yumurta kapasiteli kuluçka makinesine 300 yumurta koyarak 1 ay önce üretime başladı. Yumurtaların yüzde 80’inden civciv çıktı.Sabancı’nın kuluçka makinesi, komşularının da dikkatini çekti. Mahalleli civciv sahibi olmak i için Sabancı’ya yumurta getirmeye başladı.

ELEKTRİĞE 15 TL

Raşit Sabancı, sadece 2 yeni parça kullandığını belirterek, şunları anlattı: “21 günde 1000’e yakın civciv alabiliyoruz. Makine bir tavuğun yumurtaya sağladığı ısı, nem ve döndürme işlemlerini otomatik yapıyor. İçindeki ısı derecesi sabit tutmak için buzdolabı kullandık. 21 günlük kuluçka süresinde 15 TL elektrik tüketiyor. Tek harcama bu.”

Kaynak: hurriyetkampus




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.