Öğrenci Kariyeri Banner

Büyük Veriyle Sigorta Sektörü Çağ Atlıyor

Büyük Veriyle Sigorta Sektörü Çağ Atlıyor

Günümüzde sigortacılık teknolojinin gelişimi ile birlikte daha önce benzeri görülmemiş fırsatlarla karşı karşıyadır. Sigorta sektörü, hem dünyada üzerinde hem de eülkemizde büyük risklerin ve ciddi büyüme fırsatlarıyla karşı karşıya olduğu için oldukça dinamik bir pazar haline gelmiştir. 

Sigorta Sektörü Neden Değişime Uğradı? 

Sigorta Sektörü Neden Değişime Uğradı? 

Ekosistemin gelişime açık ve bilinirliğinin yüksek olduğu değerlendirildiğinde, sektördekilerin ekonominin geleceği hakkında bilgi sahibi olduğu için sektör üzerinde rol oynayabileceği aşikardır. Sektör geniş bir uzantıdır ve burada kendini ispat yükümlülüğü, ve sektörün bu topraklar üzerinde var oluşunun bilinirliği vazgeçilmez bir unsurdur. Sektöre ihtiyacın oluşması ve müşteri güveninin kazanılması noktasında uzun çabalar sarf edilmiştir. Fakat geldiğimiz nokta sektör yönetimleri, inisiyatif sahipleri, her aşamadaki çalışanı ve tüm faktörler tarafından incelenmesi ve düşünülmesi gereken bir unsur. Hızlı aksiyon alınması gereken değil, farkına varılıp derinleşilmesi gereken bir sektöre dönüşmüştür. 

Pandemi ile birlikte dijital süreç ile daha iç içe olduğumuz ve sektörde bulunan şirketlerin daha dinamik ve yeni nesil firmalar, köklü kurumların dönüşümü, yeni yatırımlar ile oluşan büyük değişimler, startup ve insurtech yatırımlarına bakışın gelişmesi konusunda hem sosyal medyanın hem de iş hayatı iletişiminin yeni düzeni, dijitalleşmenin sektöre ve hizmet algısına verdiği katkıları, büyük fırsata çeviriyor. 

Sigortanın Dijital Dönüşümü 

Sigortanın Dijital Dönüşümü 

Sigorta kurumları günümüzde giderek daha fazla aksiyon alması, dijitalleşme ve müşteri odaklı yaklaşımla hareket etmeye başlıyor. Dijitalin mevcut olan tek yapı konumunda olduğu pandemi koşulları bu yöndeki çabaları önemli ölçüde hızlandırmıştır. 

Sigorta sektörünü kolaylaştırılmış ve müşterilere özel deneyimleri sunmak daha fazla kullanıcıya sunmak için dönüşüm çabalarını daha da detaylı hale getirme zamanıdır. Yapılan araştırmalara göre, sigorta sektörünün teknolojiye ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarını artırması gerektiği konusuna vurgu yapılmıştır. Ayrıca, ürün ve deneyimleri, iş ortaklarının aşamalarına ve platformlarına kolay ve problem yatarmayacak bir şekilde yerleştirilip dijitalleştirmek de sigorta şirketleri için kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldiğine inanılmaktadır. Sigorta sektörünün gelecekte işgücü açısından daha yüksek değerli ve daha çözüme yatkın görevlere odaklanan daha az çalışan ile daha yalın ve daha yenilikçi olacakları düşünülmektedir. 

Son yıllarda sigorta şirketleri veri bilimi ve deneyim tasarımı gibi sektörlerdeki yeteneklere büyük bir ihitiyaç duyuyorlar. Sektörde oldukça az diyebileceğimiz bu yetenekleri geliştirebilmek için sigorta şirketleri büyük çaba harcamaktadır.  Bu alanda en iyi performansı gösteren kurumlar, personellerinin ve ekiplerinin teknolojiyi en aktif ve etkin kullanma yetenekleri ile kendilerini göstereceklerdir. 

Bu Dönüşümü Sağlayacak Köklü Değişimler 

Bu Dönüşümü Sağlayacak Köklü Değişimler 

Müşteri Değişimi: Dijital değişimler sayesinde sigortacılar, kusursuz çok kanallı deneyim ve daha verimli müdahalelerle müşterilere rahatlık sağlıyor ve daha önce erişilmemiş olan alanlara ulaşabiliyor. 
Dijitalleşme: Günümüzde birçok sigorta şirketi, dijitale yatırım yapamaktadır. Ayrıca doğrudan dijital satışa geçerek insanların hayatlarına katılmayı sağlıyor. 
Analizler:  Büyük veri analizleri, sensör teknolojisi ve iletişim ağları ile bir arada bulunarak sigortacıların riskleri ve müşteri istekleri daha önce hiç görülmediği kadar büyük bir kesinlikle tahmin etmelerine imkan tanımaktadır. 
Yeni iş modelleri: Gelecekteki değişimi düşünen birçok sigortacı ve pazara yeni giriş yapan sigorta şirketleri, yeni iş modelleri geliştiriyor. İleri dönük görüşü olan şirketler, birçok telekom ve teknoloji şirketinin kullandığı sisteme benzeyen, daha hızlı ve daha esnek olan, veri ile yönlendirilen bir sisteme geçiş yapmak istiyor. 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.