Öğrenci Kariyeri Banner

Bütün üniversite fişlenmiş: Kim kime aşık, kim kimin elini tuttu...

Bütün üniversite fişlenmiş: Kim kime aşık, kim kimin elini tuttu...
fisleme


Gaziantep Üniversitesi'nin İslahiye'deki fakültelerinde okuyan öğrencilerin fişlendiği ortaya çıktı. Polis ve istihbarat kimin kimle gezdiğini, kimle duygusal ilişki yaşadığını, hangi arabada veya ağaç dibinde oturup sohbet ettiğini bile yazmış.

12 Eylül 2010’da tarihindeki referandumla yapılan anayasa değişikliğiyle fişlemelerin son bulduğu söylenmesine rağmen, önce Tunceli’de halkın fişlendiği, şimdi ise Gaziantep’te skandal fişleme belgeleri ortaya çıktı.

Milliyet gazetesinden Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olarak İslahiye’de okuyan öğrenciler sadece siyasi yönden değil, “ahlaki” olarak da fişlenmiş. Fişlemelerde öğrencilerin fotoğraflarının yanında, tüm kişisel ve iletişim bilgilerinin yanı sıra kimle ‘duygusal ilişki’ yaşadıkları, kimin kiminle arabada oturduğu gibi tamamen özel hayatı ilgilendiren bilgiler de yazıldı.

Tunceli Hozat’ta vatandaşların tümünün takibe alındığını belgeleyen fişlemelerle ilgili soruşturma sürerken Gaziantep’te üniversite öğrencilerinin fişlendiği açığa çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.