Öğrenci Kariyeri Banner

Bugünlerde Dilden Dile Dolaşan Yeni Bilgiler

Bugünlerde Dilden Dile Dolaşan Yeni Bilgiler
Bugünlerde Dilden Dile Dolaşan Yeni Bilgiler


Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı


Günümüz bilgi çağı. Her geçen gün yeni ve ilginç bilgiler ortaya çıkıp, sosyal medyaya yansır yansımaz ışık hızıyla yayılıyor.

1. "Beş Saniye Kuralı"



Yere düşen yiyeceklerin, 5 saniyeden önce alınması halinde, bakterilerin bulaşmayacağı "mit"i. Ancak hemen belirtelim ki, bu bilgi çürütüldü; bakteri bulaşıp bulaşmaması, yüzeyin temiz olup olmadığı ile ilgilidir.




2. "Dil İzi Gerçeği"




Tıpkı parmak izleri gibi, dil izlerinin de farklı olması. Ama yine de parmak izi yerine burun iziyle açılan telefon kilidi gibi "dil iziyle açtım bakınnn" videoları yüklenmesin sosyal medyaya, aman!




3. "Geç Uyuyanlar Daha Zekidir"




Özellikle geç uyuyan insanların oldukça hoşuna giden bilgi; zeki ve iq seviyesi yüksek olan insanların geç uyumaya meyilli olması.

[ad name="Google Adsense"]




4. "Kahve Alkolün Etkisini Artırır"




Alkollü insanlara hemen sadece kahve içirilir. Peki ya kahve insanı kendine getirmek yerine alkolün etkisini artıyorsa? Yeni ve ilginç bir bilgi; yeni bir tartışma konusu.




5. "Karaoke Kelimesinin Anlamı"




Karaoke kelimesi kara orkestranın kısaltılmasıdır. Kara ise Japonca'da boş demektir. "Biz karaoke yaparken kendimizi star gibi hissederken, meğer baştan bize "boş orkestra"mı diyorlarmış?".




6. "Asansör Aynasının Gerçek Amacı"




Asansör aynaları herkesçe, kıyafetin/saçın düzeltilmesi ve selfie  çekilmesi amacı ile kullanılır. Oysa ki, asansör aynalarının gerçek amacı, asansör kapısı açıldığında, içeriye girmeden önce kabinin yerinde olup olmadığının görülebilmesidir.




7. "Esneme Bulaşıcıdır"




Esneyen birini görünce esnemeye başlıyoruz, ancak yeni bilgiye göre ise, sadece esneyen birini görüldüğünde değil, "esneme" kelimesi okununca da esnemeye yol açıyor; "bulaşıcı bu esneme".



Kaynak: Ofpof.com


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.