Öğrenci Kariyeri Banner

Bugün Dans Ediyoruz!: Dans Türlerini Tanıyalım

Bugün Dans Ediyoruz!: Dans Türlerini Tanıyalım

Bugün sizlere izlemesi kadar etmesi de çok eğlenceli bir konudan yani DANS’tan bahsedeceğim. Aslında biz dans etmeyi hobi olarak biliyoruz ama dans aslında bir yaşam tarzı. Dinlediğiniz her şarkıda bir uzvunuz harekete geçiyorsa siz de dans etmekten hoşlanıyorsunuz. Ama maalesef ki ülkemizde dansa ilgi biraz az kalıyor. Bunun büyük bir sebebi de utandığımız için dans etmekten çekiniyoruz. Peki hani danslara ilgi duyuyorsunuz biliyor musunuz? Hangi dansları biliyorsunuz? Gelin hep beraber bugün seçtiğim dansları bir tanıyalım. Hem her dans için sonuna bir video koydum. İyi okumalar ve seyirler…

Hip Hop

Amerika’da 1960’larda ortaya çıktığı düşünülen Hip-Hop dans kültürü, sokak dansı olarak tarihe adını yazmıştır. İçgüdüsel hareketlerin çoğunlukta olduğu ve özellikle Afrika stilinde olan bu dans, zaman içerisinde pek çok değişim geçirmiştir. 1980’li yıllarda Amerika’da yaşayan beyazların da yoğun ilgi göstermesiyle her geçmişten ve kültürden insan, hip hop dans ile ilgilenmeye başladı. Günümüzde ise dünyanın önde gelen hip hop dansçıları, Amerika’nın tüm alt kültürlerinden çıkabiliyor.

Breakdance

Breakdance aracılığıyla günümüz gençliği pek çok temel ihtiyaçlarını karşılamaktadır: bulunduğu baskıcı çevreden kopup yeni bir arkadaş grubuna üye olma, kendisini geliştirme, ifade etme, çevresine kabul ettirme, ve biriken enerjilerini bu güç, çeviklik gerektiren bu sportif dans aracılığıyla açığa çıkarma… Bu türde diğer türlere göre daha fazla zor hareket bulunur. Kafa üstü dönme, tek el üstünde durma gibi…

Lindy Hop

Bu yazının en tatlı türüne geçiyoruz şimdi de. Lindy Hop, Afro-Amerikan solo ve eşli danslarında kullanılan birçok belirli ve doğaçlama hareket ile Avrupa kökenli, 8 sayılı eşli dansları birleştirdi. Bu durum en belirli şekilde Lindy Hop'un temel adımı olan swingout hareketinde görülebilir. Hareketin açık pozisyonunda dans çifti el ele bağlı iken, kapalı pozisyonda kucaklama gibi bağlanırlar.


Alize Kara

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Alize Kara..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.