Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Okullar Yönetici Yetiştiriyor

Bu Okullar Yönetici Yetiştiriyor
137665709369919

Üniversite sınavları tamamlandı, şimdi doğru adımları atabilmek için hangi okulu seçmen gerektiğine karar vermen gerekiyor. Peki, Kariyer.net verilerine göre bugün yöneticilik yapan isimler hangi okullardan mezun oldu?

[ad name="Google Adsense"]

Kariyerinde yöneticiliğe uzanan bir yol hedefliyorsan okul seçimi de ilk adım. Bu nedenle, Kariyer.net veri tabanında üst ve orta düzey yöneticilik yapan isimlerin hangi okullardan mezun olduğunu bir araya getirdik. Sonuçlara göre özgeçmişinde üst düzey yönetici olduğunu belirten 44 bin 963 kişi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden mezun.

İşte bunların içerisinde en öne çıkan 11 üniversite:

1- İstanbul Üniversitesi

2925027-istanbul-universitesi

Üniversite sınavlarının temsili resmi, sınavlara hazırlanan öğrencilerin başucu fotoğrafı… Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan İstanbul Üniversitesi mezunlarının arasında 7 bin 92 kişi bugün üst düzey bir yönetici.

2- İstanbul Teknik Üniversitesi

istanbul Teknik Universitesi

Mühendislik geleneğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi de iş dünyasının özellikle üretim kısmında önemli yönetici mezunlara sahip. Kariyer.net veri tabanındaki 5 bin 574 kişi bu okuldan mezun.

3- Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Orta Dogu Teknik universitesi

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan ODTÜ, uzun yıllardır Türkiye’nin de göz bebeği. Yurt dışındaki birçok öğrenci projesinde adından söz ettiren ODTÜ’den mezun olan 5 bin 438 kişi yönetici olarak çalışıyor.

4- Marmara Üniversitesi

Marmara Universitesi

Özellikle sosyal bilimlerdeki çalışmalarıyla bilinen Marmara Üniversitesi mezunları arasında 4 bin 508 kişi yönetici olarak görevini sürdürüyor. Bu rakam üniversitenin birçok farklı alandaki fakültesinin bir yansıması olarak ortaya çıkıyor.

5- Boğaziçi Üniversitesi

Bogazici Universitesi

Öncelikle harika bir manzarası var… Boğaziçi Üniversitesi hakkında ilk söylenen cümle bu olsa da yüksek başarı ortalamasıyla Türkiye’de çok önemli isimleri hem iş dünyasına, hem sanat dünyasına hem de siyaset dünyasına hazırlayan bir okul. Boğaziçi mezunu yönetici sayısı ise 3 bin 213.


6- Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik universitesi

Mühendislik ve mimarlık fakülteleri temelinden gelen Yıldız Teknik Üniversitesi, 10 ayrı alandaki fakültesiyle çok tercih edilen okullar arasında yer alıyor. İş dünyasının içerisinde iki bin 854 Yıldız Teknikli yönetici olarak görev alıyor.

7- Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Universitesi

Yöneticilerin mezun olduğu okulların arasında bu kez İzmir’den bir üniversite bulunuyor. Ege’nin en önemli okullarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin iki bin 567 yönetici mezunu bulunuyor.

8- Gazi Üniversitesi

Gazi Universitesi

Ankara’nın üç büyük üniversitesinden biri olarak tanınan Gazi Üniversitesi özellikle eğitim fakülteleriyle öne çıkıyor. Ancak eğitim fakültelerinin yanı sıra 16 farklı fakültesi bulunan bu büyük yapının iki bin yedi üst düzey yöneticisi var.

9- Ankara Üniversitesi

ankara universitesi

Cumhuriyet’le birlikte kurulan ilk üniversite olan Ankara Üniversitesi özellikle “Mülkiye” geleneğiyle önemli bir geçmişe sahip. Türkiye’de siyaset tarihinin de önemli isimlerini ağırlayan okulun Kariyer.net veri tabanında bin 830 üst düzey yönetici mezunu bulunuyor.

10- Uludağ Üniversitesi

uludag-universitesi-590x342

Bursa’nın ilk üniversitesi olarak kurulan okul bugün büyüklüğü ve öğrenci kapasitesiyle iş dünyasının içinde adından oldukça söz ettiriyor. Tıp Fakültesi kökenli olsa da okul bugün 11 farklı fakülteyle öğrenci yetiştiriyor. Bin 826 üst düzey yöneticinin kariyerinin başlangıcında bu okulu seçtiği ortaya çıkıyor.

11- Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Universitesi

Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesiyle öne çıksa da diğer altı fakültesiyle de prestijli okulların arasında ilk akla gelenlerden biri. Hacettepe’den mezun bin 749 kişi ise üst düzey yönetici olarak görev yapıyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.