Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Markaların Logoları Ne Anlama Geliyor? Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Bu Markaların Logoları Ne Anlama Geliyor? Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Her markanın kendine ait, kendine özgü tasarımı olan bir logosu vardır. Logoyu gördüğümüz an marka gözümüzde canlanır hatta logonun renkleri bile o markayı bize çağrıştırabilir çünkü logolar markaların kimliğidir. Hoşumuza giden veya gitmeyen logolar da vardır. Peki logolara hiç detaylı bir şekilde bakıp "Acaba bu şekil ile ne anlatmak istenmiş?" veya "Logodaki bu işaretlerin bu markayla nasıl bir bağlantısı var?" diye düşündünüz mü? Eğer bir tasarımcı gözüyle bakmadıysanız büyük ihtimalle düşünmediniz veya gerek duymadınız. Bu yazımızda bazı markaların logolarında gizlediği anlamları açığa çıkaracağız. Gelin logoların gizemini hep beraber çözelim.

 

1. Türk Hava Yolları (THY) 

Türk Hava Yolları Logo

 

THY'nin logosundaki beyaz sembol, yaban kazını temsil ediyor. Yaban kazı ise en uzun uçan kuşlar olarak nitelendirilir. Bu sebepten ötürü THY, logosunda yaban kazı figürü kullanarak anlamlı bir mesaj vermek istemiş. Fakat logonun asıl sırrı şu ki; logoyu sağa veya sola çevirdiğinizde, görselde gördüğünüz şekilde yaban kazı figürünün THY harflerini oluşturmasıdır. 

 

2. Hyundai 

hyundai logo

Hyundai logosu, yalnızca bir "H" harfi olarak gözükse de aslında iki insanın tokalaşmasını yansıtıyor. Logoya öylesine baktığımız zaman bunu belki anlamayabiliriz fakat dikkatli bakınca figür gözümüzde daha rahat canlanıyor. Bu el sıkışma hareketinde ise biri alıcıyı yani müşteriyi, diğeri de satıcıyı yani şirketi temsil ediyor.

 

3. Le Tour De France

letourdefrancelogo

 

Fransa bisiklet turu olarak bilinen Le Tour De France'in logosuna baktığımızda ise bisiklet süren bir adam görüyoruz. Tour kelimesindeki OUR harflerine dikkat ederseniz bisiklet süren birini göreceksiniz.  

 

4. Amazon 

amazon logo

Amazon'un logosunun altındaki ok işaretine dikkat ettiniz mi? Amazon, çok yaratıcı bir şekilde hareket etmiş ve "amazon" yazısındaki "a" harfinden "z" harfine bir ok çizmiş. Bunun sebebi ise "Sitemizde A'dan Z'ye her şey mevcut!" mesajı vermektir. 

 

5. Toblerone

toblerone logo

 

Toblerone markasının logosundaki gizli anlam ise logodaki dağ simgesinde ayı figürü olmasıdır. Eğer çok dikkatli incelerseniz orada ayağa kalkmış bir ayı göreceksiniz. Peki toblerone çikolata markası olmasına rağmen logosunda neden ayı figürü var? Bunu sorgulamanız çok normal. Ona da şu şekilde açıklık getirelim; Bu ayı sembolü ve "Toblerone" kelimesinin içine gizlenmiş olan "Berne" kelimesi, çikolatanın kökenini vurgulamak amacıyla kullanılmış. Buradan çikolatanın kökenine inilip ilk olarak İsviçre'deki "Berne" şehrinde üretildiği anlamı çıkıyor. Berne şehrinin simgesi de ayı olduğu için logolarında ayı figürü kullanmışlardır. 

 

Siz daha önce bu logoların anlamlarını biliyor muydunuz? Veya öğrendikten sonra şaşırtıcı geldi mi?

 

Özgün İçerik


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.