Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Kulaklık Yüz İfadelerinizi Emojilere Dönüştürebiliyor!

Bu Kulaklık Yüz İfadelerinizi Emojilere Dönüştürebiliyor!

Cornell Üniversitesinde makine öğrenmesi sayesinde insanların mimiklerini algılayabilen kulaklık geliştirildi. Araştırmacılar geliştirdikleri RGB kamerayı hem kulak üstü hem kulak içi kulaklıklarda kullanabiliyor.

Kullanıcısı maske takarken bile yüz ifadelerini takip edebilen bu kulaklık, yanak hareketlerini ve kullanıcının hareketlerini izleyerek, emojiye dönüştürebiliyor. Böyle bir kulaklığın üretilmesinin sebebi ise özellikle son dönemde yaygınlaşan online görüntülü konuşmalarda kişilerin emojiler yoluyla duygularını daha iyi ifade edebilmesini sağlamak.

Kullanıcının kas hareketlerini takip eden kulaklık toplamda 8 farklı yüz ifadesini emojiye dönüştürebiliyor. Bu kulaklığın bir başka işlevi ise müzik uygulamalarında oynatma seçeneklerini kontrol etmek. Yüz ifadeleriniz ile müzik listenizde şarkıdan şarkıya geçiş yapabiliyorsunuz.

C-Face adı verilen bu cihaz, şu an için dokuz katılımcı ile test edilmiş olsa da yüzde 85 oranında başarı sağlamasıyla dikkat çekiyor.

Cihaz için yayımlanan videoyu izlemek isteyenler için:

 

Kaynak


Zeynep Akyıldız

Sabancı Üniversitesi - Bilgisayar Bilimleri

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.