Öğrenci Kariyeri Banner

Bu İllerde Oturan Öğrencilerin YKS Sınav Ücretini Belediye Karşılıyor!

Bu İllerde Oturan Öğrencilerin YKS Sınav Ücretini Belediye Karşılıyor!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), her yıl milyonlarca gencin hayallerini gerçekleştirmek için girdiği önemli bir sınavdır. Bu sınavda başarılı olmak için uzun süreli bir çalışma ve emek gereklidir. Fakat maddi imkânların yetersizliği, bazı öğrencilerin bu hayallerini ertelemelerine veya tamamen vazgeçmelerine neden olmaktadır.

Bu sene TYT+AYT ücretinin 590 TL olması sonrası devreye giren bazı belediyeler, YKS sınav ücretini ödeyerek maddi imkânı olmayan öğrencilere destek olmaktadır. Bu sayede öğrenciler, maddi endişelerden uzak bir şekilde sınava odaklanabilmekte ve hayallerine bir adım daha yaklaşabilmektedir.

Hangi Belediyeler Yardım Yapıyor?

Türkiye'de birçok belediye, YKS sınav ücretini ödeyerek öğrencilere destek olmaktadır. Bu belediyelerin listesi her yıl değişebilmektedir. Şu an için 2024 yılında YKS yardımı yapacağını duyuran belediyeler şu şekilde;

  • Ankara
  • Denizli
  • Balıkesir
  • Kütahya
  • İstanbul (Şu an Sadece Sancaktepe)

Bu Yardımın Yayılması İçin Ne Yapabiliriz?

Bizler Türkiye'nin en büyük üniversite ve kariyer sayfası olarak bu desteği sunan belediyeleri paylaşarak destekte bulunacağız. Bu konuyu gündeme getirdiğimiz Instagram içeriğimizi altta bulabilir ve yorumlardan siz de ilgili kurumları etiketleyerek gündeme gelmemize katkıda bulunabilirsiniz.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.