Öğrenci Kariyeri Banner

Böyle Üniversite Hocası Herkese Kısmet Olmaz

Böyle Üniversite Hocası Herkese Kısmet Olmaz
Çeşitli ülkelerde kadınlara yönelik çalışmalar yapan Angelina Jolie, bu çalışmaları sonucunda dünyanın önde gelen üniversitelerinden London School of Economics tarafından ders vermesi için davet edildi. Jolie prestijli üniversitelerde ders veren ilk ünlü değil. Birçok Hollywood yıldızı farklı konularda ders verdi. Üstelik kimi siyaset öğretti, kimi din, kimi de kadın hakları

Hollywood'un gelmiş geçmiş en seksi kadınlarından biri olarak kabul edilen Angelina Jolie, 2001 yılından bu yana Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi... Dünyanın dört bir yanında çeşitli ülkelerde kadınlara yönelik çalışmalar yapan Jolie, bu çalışmaları sonucunda dünyanın önde gelen üniversitelerinden Londra'da bulunan London School of Economics tarafından ders vermesi için davet edildi. Kadınlar, Barış ve Güvenlik yüksek lisans programındaki öğrencilere ders vereceği belirtilen Jolie, öğrencileri deneyimleriyle bilgilendireceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

PRESTİJ İÇİN
Amerikan basını üniversitede ders vermenin çok prestijli olduğunu belirtirken, "Her Hollywood yıldızı, kendisini ifade edebileceği bir konuya yoğunlaşıyor. Bu konularla bağlantılı yardım derneklerinde ve uluslararası kuruluşlarda yer alıyor. Atmaları gereken son adım üniversitede ders vermek. Üniversitede ders vermek onların tüm bu çalışmalarının akademik bir platform tarafından değerlendirilmesi anlamına geliyor" yorumunu yapıyor. Durum böyle olunca Jolie'nin üniversitede ders veren tek yıldız olduğunu düşünmek tabii ki yanlış olur... Birçok Hollywood yıldızı ve şöhretli isim farklı konularda ders vermişti. İspanyol tenor Jose Placido Domingo Embil ya da hepimizin bildiği ismiyle Placido Domingo, University of California Los Angeles'ta (UCLA) yardımcı profesör olarak görev aldı. Şu an Washington Ulusal Operaevi'nin genel direktörlüğünü üstlenen Domingo, 2000'lerin ortasına kadar öğretim görevlisi olarak görev aldı ve korolar üzerine master dersleri verdi. Domingo o yıllar hakkında, "Hangi meslekten olursanız olun bir an, yeniden okula dönmeniz ve tazelenmeniz gerekiyor. Gençlerle bir arada olmak sizi hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar yeniliyor" diye konuşmuştu. 1978 doğumlu Amerikalı oyuncu James Franco, mezun olduğu New York Üniversitesi'nde ders vererek en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmişti... 2011 yılında şiirin sinemaya uyarlanması üzerine bir ders veren Franco, eğitim hayatının bir şekilde ömür boyu sürdürülebilmesi gerektiği görüşünde. Bir yandan Columbia Üniversitesi'nde doktora yapmayı sürdüren ancak yoğun iş programı nedeniyle bunu henüz sonuçlandıramayan Franco, ders verdiği sırada birçok konuda bambaşka açıdan düşünebildiği için çok mutlu olduğunu söylüyor.

SİYASET ÖĞRETTİLER
1951 doğumlu oyuncu Jesse Ventura, renkli kariyerini öğrencilerle paylaşma şansı yakalayan isimlerden. Bir dönem profesyonel olarak pankreas güreşi yapan, Vietnam gazisi olan ve üç yıl boyunca Minnesota eyaleti valisi olarak görev yapan Ventura, Harvard Üniversitesi'nde siyaset ve toplum dersleri verdi. Üniversite farklı zamanlarda çeşitli siyasi kökenlere mensup ve ilgi çekici kişileri derslere davet ettiklerini ve Ventura'nın da bu isimlerden biri olduğunu söylüyor. İki kere Oscar ödülü kazanan ABD'li oyuncu ve yönetmen Kevin Spacey de akademisyenliğe kısa süre de olsa adım atanlardan... Oxford Üniversitesi'nde ders veren Spacey, öğrencilerle geçirdiği zamanın kendisi için de çok verimli olduğunu söylemişti.

GENÇ KALIYORLAR
Spike Lee, sadece bir yönetmen değil yıllar boyunca New York Üniversitesi'nde mezuniyet öğrencilerine ders veren bir hoca... 2002'den bu yana mezuniyet filmlerinin çekimine de destek veren Lee, sanatla ilgilenen öğrencilerin her durumda pozitif kalabilmeleri için de kendilerine destek verdiğini söylüyor. Bernard Freeman ya da birçoklarının bildiği isimle Bun B, Rice Üniversitesi'nde din bilimleri ve hiphop üzerine ders vererek tarihe geçmişti. MTV'ye 2011'de verdiği röportajda, "Hip hop kültürünün ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşılması gerekiyor. Bu kültür genç jenerasyonu inanılmaz bir şekilde etkiliyor" demişti. 250 öğrenciye ders veren ve sınıfta boş yer bulunmaması nedeniyle mutlu olan Bun B, derslerin sonunda kendisinin de öğrencilerden çok şey öğrendiğini söylüyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.