Öğrenci Kariyeri Banner

Boston Dynamics'in Meşhur Robotu Atlas, Akrobatlara Taş Çıkartıyor!

Boston Dynamics'in Meşhur Robotu Atlas, Akrobatlara Taş Çıkartıyor!
Boston Dynamics'in Atlas isimli robotu kendini oldukça geliştirdi! Günden güne yeni bir özellik kazanan robot, bir zamanlar dengede duramıyordu ama o sorun geçtiğimiz günlerde çözüldü. (O zamanı izlemek isterseniz sizi şöyle alalım TIK! )
Şimdi ise akrobatlara taş çıkarırcasına taklalar atıyor.
Yüklenen videoda adeta bir jimnastik salonundaymışçasına hareket eden Atlas robotu, başlangıçta amuda kalkıp takla attıktan sonra, kendi etrafında 360 derece dönüyor. Atlas'ın attığı taklaların arasında havaya zıplayarak bacaklarını iki yana açmayı ihmal etmediğini de belirtelim.

https://www.youtube.com/watch?v=_sBBaNYex3E

En son geçtiğimiz yılın ekim ayında yüklenen Atlas videosunda, robotun her biri 40 cm yüksekliğinde olan engelleri tek adımda atlaması izleyenleri korkutmuştu.

atlas-robot-boston-dynamics
Bu videoyu izleyenlerin kendilerini Battlestar Galactica evreninde yaşıyormuş gibi hissedebileceğini söyleyelim.

Bu arada savunma sanayiinde kullanılması öngörülen Atlas'ın, savaş alanında ya da şehirlerde insanların güvenliğini sağlaması konusunda endişeli bir kitlenin bulunduğunu da eklemekte fayda var. Hatta eski Google mühendisi Laura Nolan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara göre robot silahlar, yanlışlıkla kitlelerin ölümüne yol açabilecek potansiyele sahip.

Nolan, Project Maven kapsamında üretilen ve ABD Savunma Bakanlığı'na satılan yapay zeka destekli drone silahların, beklenmedik radar sinyallerinden, olağanüstü hava koşullarına kadar
öngörülmeyen birçok faktörden etkilenebileceğini ileri sürmüştü.

Boston Dynamics'in Atlas robotu henüz resmi olarak piyasaya sürülmemiş olsa da, bu yeni teknoloji robotlar için ulusal ve uluslar arası yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu kesin.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.