Öğrenci Kariyeri Banner

BMW Logosunu Değiştirdi

BMW Logosunu Değiştirdi
Elektrikli otomobil pazarında hızlıca büyüyen markalardan BMW, yüzde yüz elektrikli yeni modeli i4'ü tanıttı. Alman üreticinin yeni modeli ile birlikte, 23 yılın ardından bir kez daha logo değişikliğine gittiği görüldü. Volkswagen’in geçtiğimiz yıl yaptığı değişikliğin ardından BMW de logosunu değiştirdi. Ayrıca ünlü Hollywood bestecisi Hans Zimmer tarafından otomobile özel seslerin yapılmış olması da i4'ün dikkat çeken özelliklerinden sadece bir tanesi olarak arabada yer alıyor.

BMW Müşteri Markası Kıdemli Başkan Yardımcısı Jens Thiemer konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yeni logo ve marka tasarımı, markanın mobilte ve gelecekte sürüş keyfi için önemini ve alaka düzeyini simgeliyor.”

BMW Group Classic'in Arşiv Müdürü Fred Jakobs "Renkler, Bavyera eyaletinin bayrağının renklerini temsil ediyor. Ancak bu dizayn, orijinal bayrağın ters şeklinde tasarlanıyor" sözleri logonun hikayesini açıklamıştı.

En son 1997 yılında logo değişikliğine giden BMW, 103 yıllık tarihindeki 6'ıncı logosunu kullanacak. En radikal logo değişikliğine gitmiş durumda olan Alman üretici elektrikli modellere geçiş ile birlikte yeni logolarının tanıtımını gerçekleştirmiş oldu. Diğer araçlarda da bu logonun kullanılıp kullanılmayacağı halen belirsiz.

1_790x445

Birçok Hollywood filminin müziğinin de yapımcısı olan ünlü besteci Has Zimmer'a hazırlattırılan sesler ile uyarı sistemlerinin ve sürüş modunun kendine özel sesleri bulunuyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılması planlanan araç daha sonra karar değiştirilerek sosyal medya üzerinden canlı yayın ile dünyaya tanıtıldı. Otomobilin, 4 saniye içinde 0'dan 100 km/s hıza çıkabildiği ve 600 kilometre menzile sahip olduğu belirtiliyor. Araçtaki kullanılan 80 kWh kapasiteli bataryaların ağırlığının ise yapılan iyileştirmeler ile 550 kilograma düşürüldüğü bildiriliyor.

Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft (Bavyera Motor Fabrikaları Anonim Şirketi) 1916 yılında kurulan Alman; otomobil ve motosiklet üreticisidir. Sloganı 'Sheer Driving Pleasure' (Gerçek Sürüş Keyfi).  Şirket, 1913 yılında Karl Friedrich Rapp tarafından Almanya'nın Münih kentinde kurulmuştur ve merkezi halen oradadır. İlk zamanlarda sadece uçak motoru üreten şirket, 1928 yılından sonra otomobil üretimine başlamıştır. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kullanılamaz hale gelen fabrikalarını hatırlatmak için logolarını tasarladıkları söylenir. Parçalı amblemin mavi kısmı gökyüzünü beyaz kısmı da uçak pervanesini temsil ettiği söylenmektedir. Başka bir iddia ise amblemdeki mavi beyaz renklerin Bavyera eyaletinin renklerinden geldiğidir.

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Enes Eren tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.