Öğrenci Kariyeri Banner

"Biz Zaten Hep Belgesel İzleriz" Diyenler için 10 Netflix Belgeseli

"Biz Zaten Hep Belgesel İzleriz" Diyenler için 10 Netflix Belgeseli

Dizi ve film dünyasından sıkılmış, farklı konularla ilgili eğlenceli ve bir o kadar da bilgilendirici içerikler arayan izleyiciler için çeşitli konularda ufuk açan, Netflix'de bulabileceğiniz 10 yapımı sizin için derledik. İyi Seyirler!

1)Our Planet (IMDb: 9,3)

Our Planet (TV Mini-Series 2019) - IMDb

4 yılda tam 50 ülkeyi kayıt altına alan yönetmen Alastair Fothergil, bizlere dünyanın görülmemiş doğal yaşam alanlarına sürükleyici bir yolculuğa çıkartıyor. Afrika’nın görülmemiş ormanlarından okyanusların en derinlerine inerken izlediklerinize hayran olacaksınız.

2)Street Food (IMDb: 8,0)

Street Food (TV Series 2019– ) - IMDb

Bir seri halinde devam eden belgeselde dünyanın farklı ülkelerindeki sokak lezzetlerini keşfe çıkıyoruz. NOT: Açken izlemeyiniz!

3)Expedition Happiness  (IMDb: 5,9)

Is 'Expedition Happiness' (2017) available to watch on UK Netflix ...

Bir film yapımcısı, müzisyen kız arkadaşı ve köpeğiyle beraber bir okul otobüsünü karavana çevirerek Almanya’dan Amerika’ya uzanan bir yolculuğa çıkıyor. Karantina günlerinde size bir an olsun “seyahat mutluluğu” getiren bu belgeseli mutlaka izleyin.

4)Dark Tourist (IMDb: 7,6)

Dark Tourist | Netflix Official Site

Paris’te günbatımı hepimizin hayalidir…Ya da Kuzey Işıklarını görmek…Fakat bu yapımda böyle şeyler yok. Gazeteci David Farrier, nükleer göllerden perili ormanlara, sıra dışı ve cesaret isteyen turistik yerleri ziyaret ediyor.

5)Wild Wild Country (IMDb: 8,2)

Wild Wild Country | Netflix Official Site

“Tartışmalı bir tarikat lideri, Oregon çölünde ütopik bir kent kurar ama yerli halkla yaşanan ufak sürtüşmeler bir anda ulusal bir skandal halini alır.” Bhagwan Shree Rajneesh’in, bilinen adıyla mistik guru “Osho”nun hayatını ve başlattığı Rajneesh hareketini anlatan bu belgeselden çok şey öğreneceksiniz.

6)Free Solo (IMDb: 8,2)

Free Solo (2018) - IMDb

Tırmanışçı Alex Honnold, kendini adayarak hiçbir ekipman kullanmadan 2307 metre boyundaki El Capitan’a tırmanmak ister ve sonra olaylar gelişir. 2019 yılında “En İyi Belgesel” dalında ödül alan bu ilham verici hikâyeyi izlerken zaman nasıl geçti anlamayacaksınız bile.

7)The Vietnam War (IMDb: 9,1)

The Vietnam War (TV Mini-Series 2017) - IMDb

Vietnam Savaşı’nın tüm hikayesini ve bilinmeyenlerini gözler önüne seren bu belgesel, tarih severleri mest edecek.

8)The Great Hack (IMDb: 7,0)

The Great Hack | Netflix Official Site

The Great Hack bizlere, 2016’daki ABD başkanlık seçiminden sonra “Cambridge Analytica” isimli veri şirketinin sosyal medyayı nasıl kullandığını çarpıcı şekilde anlatıyor. Belgeseli izledikten sonra kendinizi teknolojiyi sorgularken bulacaksınız.

9)Tell Me Who I Am (IMDb: 7,6)

Tell Me Who I Am (2019) - IMDb

Alex Lewis, geçirdiği bir trafik kazası sonrası hafızasını kaybeder. Önceki hayatına dair hiçbir şey hatırlamayan Alex, geçmişiyle ilgili yalnızca ikiz kardeşi Marcus’a güvenir. Fakat Marcus’un Alex’ten sakladığı şeyler vardır. Unutmadan, bu sarsıcı yapım tamamen gerçek bir hikayeye dayanıyor.

10) Minimalism: A Documentary About the Important Things (IMDb: 6,7)

Minimalism: A Documentary About the Important Things (Official ...

Son yıllarda çokça insan tarafından benimsenen minimalist yaşam tarzını canlı örneklerle anlatan bu belgeselden sonra para harcama ve satın alma alışkanlıklarınızı sorgulayacaksınız.

kaynakça

Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri ekibi yazarlarından Ezgi Nur BUDAK tarafından oluşturulmuştur

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.