Öğrenci Kariyeri Banner

Birbirinden Faydalı 5 Google Chrome Uzantısı

Birbirinden Faydalı 5 Google Chrome Uzantısı

Tarayıcınızı kullanırken eğlenceli hale getirmeyi veya işinizi kolaylaştıracak değişiklikler yapmayı hiç düşündünüz mü? Cevabınız hayır ise bu yazımızı okuduktan sonra fikriniz değişebilir. Belki de bu zamana kadar hiç duymadığınız Google Chrome uzantılarını sizlerle paylaşacağız. Bu uzantılar gerçekten işinize yarayacak ve tarayıcınızı zenginleştirecek. 

Google Chrome Uzantısı nedir?

Google Chrome uzantıları, tarayıcınızı değiştirme işlevine sahiptir. Bu uzantılar sayesinde web tarayıcınızda birçok değişiklik yapabilirsiniz. Ayrıca uzantıları tarayıcınıza eklemek de çok basit ve zahmetsiz.

Google Chrome Uzantılarını tarayıcımızdan nasıl kaldırabiliriz/silebiliriz?

Tarayıcınızda sağ üst koşede bulunan yapboz simgesine tıklayıp sahip olduğunuz uzantıların listesini görebilirsiniz. Yapboz simgesinin en altında bulunan "uzantıları yönet" kısmına tıkladığınızda ise karşınıza tarayıcınıza bağlı olan uzantılarınız çıkacak. Bu sayfada istediğiniz uzantıyı "kaldır" komutuyla silebilirsiniz. Sildiğiniz uzantıları tekrar tarayıcınıza eklemek isterseniz yine eklenti linkiyle indirebilirsiniz.

 

Google Chrome Uzantıları

1. Dark Reader

Tarayıcınızı karanlık modda kullanma imkanı sunan Dark Reader, aynı zamanda diğer web sitelerinde de karanlık mod kullanmanıza olanak sağlıyor. Bu uzantıyı Google Chrome'a ekledikten sonra aktif hale gelecek ve web tarayıcınıza her girişinizde kullandığınız siteler karanlık modda açılacak. Eğer karanlık modu tüm sitelerde kullanmak istemiyorsanız uzantının ayarlarından bu durumu ayarlayabilirsiniz. Belirli sitelerde aktif olmasını istiyorsanız veya sadece o an girdiğiniz herhangi bir sitede bu uzantıyı kullanmak istiyorsanız uzantı ayrıntıları kısmından kendinize göre özelleştirebilirsiniz.

Uzantıyı buradan indirebilirsiniz.

2. Google Input Tools

Google harf çevirme aracı olan Google Input Tools eklentisi, tarayıcınıza eklenip aktif hale geldikten sonra istediğiniz dili seçip otomatik olarak harf çeviri işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu eklentiyi Google çeviri ile karıştırmayınız. Google çeviri tüm metni çevirirken Input Tools eklentisi sadece harf çevirisi yapıyor. 

Uzantıyı buradan indirebilirsiniz. 

3. Netflix Party

Netflix üzerinden birden fazla kişiyle aynı anda dizi film izleyebileceğiniz Netflix Party eklentisi, bu pandemi döneminde işimize yarayan ve izlediğimiz şeyleri daha da keyifli hale getiren bir özellik diyebiliriz. Özellikle arkadaşlarınızla birlikte dizi film izleme fırsatı sağlaması da Netflix kullanımınızı eğlenceli hale getiriyor. Ekranın sağ tarafında izlediğiniz içerikle ilgili sohbet edebileceğiniz, yorum yapabileceğiniz sohbet kısmı da bulunuyor. Netflix Party'i ister kendiniz oluşturun ve katılması için arkadaşlarınıza link gönderin isterseniz de başkasının oluşturmuş olduğu Netflix Party'e gönderilen link aracılığı ile katılın. 

Uzantıyı buradan indirebilirsiniz.

4. Custom Cursor

Tarayıcınıza ekleyebileceğiniz bir diğer eklenti ise Custom Cursor yani özel imleç aracı. Bu eklentiyi tarayıcınıza eklediğinizde imlecinizi kendinize göre özelleştirebilir ve değişik şekillerde kullanabilirsiniz, çeşitli imleçlerle tarayıcınıza renklilik katabilirsiniz.

Uzantıyı buradan indirebilirsiniz.

5. Google Dictionary

Google Dictionary, Google'ın çevrimiçi sözlüğüdür. Diğer sözlüklerden farklı olarak içerisinde kelime oyunu, kelime kökeni, telaffuz sesi de barındırıyor. Ayrıca sözlük içeriği Oxford University Press OxfordDictionaries.com tarafından onay almıştır. 

Uzantıyı buradan indirebilirsiniz. 

 

Özgün İçerik

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.