Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Yudum İlham Hikayesi: Suya Tat Veren Kadın

Bir Yudum İlham Hikayesi: Suya Tat Veren Kadın

Girişimci olmak için şu ana kadar görülmemiş değişiklikler yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden aramızda “Şu an zaten her şey yapıldı, hiç yapılmamış bir şey nasıl yapabilirim?” dedikten sonra girişimcilik fikrinden vazgeçip hevesi kırılan insan sayısı bir hayli fazla.

Yeni bir şeyler yapmak istiyorsanız, belki de bunu çok uzaklarda aramamanız gerekiyor. Bazen sizi etkileyip hayatınızda büyük değişikliklere yol açan şeyler, bir başkasının hayatını da değiştirebiliyor.

Bugünkü ilham hikayemiz sırf suyun tadını sevmediği için eskiden günde 10-12 kutu diyet kola tüketen ve bugün kurduğu şirketle 100 milyon dolardan fazla para kazanan Hınt Water’ın kurucusu Kara Goldin’e ait.

 

Kara Goldin, günde neredeyse 3-3.5 litreye yakın sağlıksız içeçecekler içiyordu ve aynı zamanda sağlıksız da beslendiği için giderek daha fazla kilo aldı. Bir gün ailesiyle birlikte zayıflamaya karar verdi ve bunun için diyet kolayı bıraktı.

İlk olarak vitamin suları içmeye başladı ancak bir süre sonra bunların içinde fazla miktarda koruyucu ve kimyasal madde olduğunu öğrendi. Ailesini de ikna eden Kara, onlarla birlikte sadece su içmeye başladı fakat bu da yeterli değildi çünkü suyun tadını çok sade buluyorlardı.

Bunun üzerine Kara, bir gün dışarı çıktığı sırada sürahinin içine birkaç tane meyve attı ve eve geldiğinde bütün suyun bitmiş olduğunu gördü. O an aklında bir ampül yandı.

 

Piyasayı araştıran Goldin, doğal bir şekilde üretilip herhangi bir katkı maddesi içermeyen bir su markası bulamadı ve kendine şu soruyu sordu. “Neden ben bu boşluğu doldurmayım?” Suyun nasıl koruyucu madde içermeden yapılabileceğini bilmiyordu. Silikon Vadisi’ndeki tanıdıklarının vasıtasıyla bunu öğrendi ve kendi ürettiği 10 kasa suyu mahallede bulunan marketin önüne bıraktı. Birkaç gün sonra şok edici bir şey oldu. Market sahibi Kara’yı arayıp bütün suların satıldığını söyledi. Kara artık seri üretime geçmeliydi.

 

Bir gün Google’da iş görüşmesine gittiğinde oradaki yöneticiye bu fikri anlattı ve çok beğenildi. Bu şekilde Google depolarına taşınan bu sular Silikon Vadisi’nde bulunan diğer şirketlerin de ilgisini çekti ve bu fikir bir şekilde Michelle Obama’ya kadar gitti. Sonrasında yaygınlaşması için “Drink Up” adı verilen bir kampanyada birlikte çalıştılar.

Kara Goldin, sağlığına dikkat etmek veya zayıflamak isteyen insanların istemsizce “az yağlı” , “diyet” , “şekersiz” etiketi olan ürünlere yöneldiğini fakat kendisinin suyu gerçek aromalarla zenginleştirip hiçbir katkı maddesi kullanmadığı için tutulduğunu düşünüyor.

Günümüzdeki insanların kompleks ürünler üretmekten kaçtığını fakat girişimcilerin hedeflerini müşterileri için daha kolay bir deneyim sağlamak üzerine yoğunlaştırdıklarında başarıya ulaşabilecekleri söylüyor ve şunu ekliyor. “Bu işe girmeyi düşünürken iki binden fazla içeçecek türü olduğunu fark ettim. Aynı zamanda Coca Cola gibi dev firmalar zaten bu alana hakimdi. Bunun çılgınca bir rekabet ortamı olduğunu düşündüm fakat bu beni yıldırmadı.”

Kara Goldin şu an yarım milyon doların üzerinde değeri bulunan bir şirketin sahibi olmak yerine hâlâ eski şirketinde çalışmaya devam ediyor olabilirdi. Fakat o kendi yaşantısından yola çıktı ve bunun gerçekten işe yaradığını, bunu tüm insanların bilmesi gerektiğini düşündü.

Siz de yeni bir şeylere yapıp girişimci olmak istiyorsanız bunu çok uzaklarda aramayın. Bazen en güzel fikirler en basit olanlardır. Araştırın, öğrenin, daha fazla öğrenin. Hayatınızı değiştirecek şeyi arayın ve bulduğunuzda ise risk almaktan sakın korkmayın..

Özgün İçerik


Atakan  Güngör

Yıldız Teknik Biyomühendislik 2. sınıf öğrencisiyim. Öğrenci Kariyeri'nde 1.5 yıldır Organizasyon Ekibi'nde ve Mart ayından beridir de Yazar Ekibi'nde bulunmaktayım.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.