Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Üniversite TikTok'a Erişimi Yasakladı!

Bir Üniversite TikTok'a Erişimi Yasakladı!

ABD'nin Alabama eyaletinde yer alan Auburn Üniversitesi, kampüs içerisinde TikTok'a erişimin engellendiği duyurdu.

Son yılların en popüler sosyal medya platformu olan TikTok, dünya çapında milyonlarca aboneye ulaşmış durumda. Bu sebeple de azı durumlarda otoriteleri rahatsız edebiliyor. Buna benzer bir durum da ABD'deki bir üniversitede gerçekleşti.

ABD'nin Alabama eyaletinde bulunan Auburn Üniversitesi, kampüs içerisindeki WiFi'ye bağlıyken TikTok'a erişimi engellediğini açıkladı. Bu hareketin arkasında eyalet çerçevesinde alınan devlet kurumlarının TikTok'u yasaklaması kararı bulunuyor.

Kararı Yanlış Bulanlar da Var!

ABD'de uzun süredir devam eden tartışmalardan biri de TikTok'un ABD vatandaşlarının verilerini çalmak amacıyla Çin Hükümeti tarafından kullanıldığı iddiasının ortaya atılmasıydı. Geçtiğimiz aylarda bazı eyaletlerde devlet yetkililerinin ve kamu kuruluşlarının TikTok uygulamasını kullanması yasaklanmıştı.

Alabama Valisi Kay Ivey'in aldığı karar doğrultusunda yasağı yürürlüğe koyan Auburn Üniversitesi, kampüs içerisindeki internet üzerinden TikTok'a erişimi engelledi. Ayrıca eyaletteki birçok kolejden resmi TikTok hesaplarını kaldırmaları talep edildi.

Ancak TikTok'un akademik eğitim için önemli olduğunu dile getiren Auburn İletişim ve Gazetecilik Okulu öğretim üyesi Gheni Platenburg, bazen derslerde kullandıkları TikTok ödevlerinin yerine başka ödevler bulmaları gerektiğini ifade etti. Platenburg konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı;

"Bunun müfredattan tamamen çıkarılmasının öğrencilere haksızlık olacağını düşünüyorum. TikTok, bugünlerde hikaye anlatma deneyiminde büyük bir rol oynuyor." 

Alınan bu kararın ABD'deki diğer üniversitelere yayılıp yayılmayacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.