Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Üniversite Öğrencisi Nasıl Olmalıdır?

Bir Üniversite Öğrencisi Nasıl Olmalıdır?
[caption id="attachment_6617" align="alignnone" width="700"]Students Holding Question Markes, What Kind of Future Could Have? Students Holding Question Markes, What Kind of Future Could Have?[/caption]

Hedeflerimiz doğrultusunda üniversiteye adım atmayı birçoğumuz istemiş ve bu heyecanla üniversiteye ilk adımı atmayı düşlemişizdir hep. O gün geldi ve üniversiteye adım attık. Peki, nasıl bir üniversite öğrencisi olmalıyız? Heyecanla ilk yazımı kaleme aldığım bu metinde sizlere “nasıl bir üniversite öğrencisi olmalıyız?” sorusunu naçizane açıklayacağım.

[ad name="Google Adsense"]

Genellikle üniversite bir maratonun sonu olarak görülür ama gel gelelim ki öyle değil. Hepimiz üniversiteye başlayarak yeni bir hayatın kapılarını aralıyoruz.  Yeni fikirlere, yeni bir arkadaş çevresine ve yeni bir geleceğe merhaba diyoruz. Bu fikirlere, arkadaş çevresine alışmak için birçok şey yapabiliriz. Bunlardan en önemlisi üniversite kulübünde etkin rol oynamak olduğunu düşünüyorum. Böylece yeni çevreye kolay şekilde adapte olacak, yeni fikirlere yelken açacaksın; var olan fikrini geliştireceksin. Tabi ki sadece bir kulübe bağlı olmak yetmez. Üniversitenin sana verdiği bilgilerden en iyi şekilde yararlanmalısın. Kendi amaçlarını ve hedeflerini belirlemelisin ki düz bir çizgide yol alabilesin. Burada amaç ve hedef karıştırılmamalıdır. Örneğin İngilizce öğrenmek amaçtır ama İngilizceyi altı ayda öğrenmek bir hedeftir. Son tavsiyem üniversite şehrinin sosyal ve turistik imkânlarından üst düzeyde yararlanmalısın. Böylece şehri tanıdıkça üniversiteni daha çok seveceksin.

Unutmayın ki üniversite bir maratonun sonu değil başıdır.

 

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan özel haberlerin tüm hakları ÖğrenciKariyeri’ne aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. ÖğrenciKariyeri tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.