Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Solukta İzleyebileceğiniz Dizi - Film Önerileri

Bir Solukta İzleyebileceğiniz Dizi - Film Önerileri
Tatile girdiğimiz ve üniversite sınavının da bittiği şu sıralar evde oturarak yapılabilecek en iyi aktivitelerden birisi de dizi veya film izlemek. Peki ne izleyebiliriz? Dizi veya film bulmak işin en zor kısmı. Tavsiye almak için bir sürü kişiye danışmak zorunda kalıyoruz belki de. Bizlerde sizin daha kolay karar verebilmeniz için konularının ve fragmanlarının bulunduğu birkaç öneride bulunmak istedik. İyi Seyirler Dileriz...

15- Stranger Things (IMDb - 9,0 )
2

Ufak bir kasabada küçük bir çocuğun kaybolmasıyla başlıyor hikaye. Gizli deneyler ve olağanüstü güçlerin, değişik bir varlığın olduğu dizide baş rolde çocuklar oynamaktadır. Kaybolan arkadaşlarını kurtarmak için yaptıklarını izliyoruz. 2 farklı dünya arasında geçen diziye başlayınca bir bölüm daha izleyeyim derken bir bakmışsınız dizinin sonu gelmiş. Merak etmeyin 4 Temmuzda yeni bir sezon geliyor.

Fragman 1

Fragman 2 

14- Dark ( IMDb - 8,6 )
1

Dizi 33 yıldır hiç suç işlenmeyen bir kasabada bir çocuğun kaybolması ile başlıyor. Fakat bu sıradan bir kaybolma haberi değildir. Dizide karışık bir karakter yapısı var. Çünkü dizi 3 farklı zamanda geçiyor. Her bir karakteri 3 farklı zamanda izliyoruz bu yüzden biraz sindirmek zor oluyor. Bu kafa yakan diziyi izlerken ufak bir karakter haritasına ihtiyacınız olabilir. Merak etmeyin sizler için hemen aşağıya bırakıyorum. Son olarak dizideki asıl çözülmesi gereken sorun çocuk nerde değil hangi zamanda? Bakalım bu olayın sırrı çözülebilecek mi?

Sezon 1 fragmanı 

Sezon 2 fragmanı 

13 -Rick and Morty (IMDb - 9.3)
Parlak zekalı bilim adamı Rick, başka dünyalara ve alternatif boyutlara yolculuk yaparken yaramaz torunu Morty'i de zorla yanında götürür.  Dizide Morty ile Rick'in maceralarını izliyoruz.

science

12 -Love, Death & Robots (IMDb - 8,7)
Korkunç yaratıkların, uğursuz sürprizlerin ve kara komedinin bir arada olduğu animasyon dizi izleyenler tarafından çok sevildi. Bir müjde daha çok beğenilen Love, Death & Robots ikinci sezon onayını aldı.

death

Fragman

11- Umbrella Academy (IMDb -8,1)
3

Dünyanın farklı  yerlerinde 43 tane kadın beklenmedik anda hamile olmamalarına rağmen doğum yapmaya başlarlar. Bir milyarder çocuklardan 7 tanesini evlat edinir. Yıllar sonra çocukların babaları ölür.  Süper güçlere sahip bu çocuklar babalarının cenazesi için bir araya gelir ve dünyayı kötü bir sondan kurtarmaya çalışırlar. Sıradan  süper kahraman film ve dizilerinden sıra dışı konusuyla ayrılan Umbrella Academy oldukça beğenildi.

Sezon 1 

10- Harry Potter
10 yıl boyunca Harry’e hep kötülük yapan Petunia teyzesi, Vernon eniştesi ve nefret ettiği kuzeni Dudley ile yaşamak zorunda kalmıştır. Anne ve babasının bir trafik kazasında öldüğünü sanan Harry, Hogwarts'da Anahtarların ve Toprakların Bekçisi Rubeus Hagrid'in getirdiği mektupla doğruları öğrenecektir. Harry'nin cadı annesi ve büyücü , Harry daha bir yaşındayken Voldemort tarafından öldürülmüşlerdir. Harry, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndan bir kabul mektubu aldığında kendisinin de bir büyücü olduğunu anlar. Yedi sene boyunca okuyacağı bu büyücülük okulunda onu bekleyen birbirinden tehlikeli ve heyecanlı olaylarla daha ilk senesinde başarılı bir büyücü olur  ve olanlar Harry'i kaderine sürükler.
harry

9- Black Mirror ( IMDb- 8.9 )
Her bölümü birbirinden bağımsız konulardan oluşan Black Mirror,  3’er bölümlük sezonlardan oluşuyor. İnsanlığın en görkemli buluşlarının ve en karanlık yönlerinin karşılaştığı karmaşık ve ileri teknolojiyle dolu bir yakın geleceği konu alıyor.

black
Fragmanlar

8- The Rain (IMDb - 6,4)
Danimarkalı 2 kardeş yağmurla gelen bir virüs yüzünden İskandinavya nüfusunun çoğunu yok eden yağmurdan kurtulmayı başarmıştır. Kardeşler güvenli bir yer bulmak için yolculuğa çıkarlar. Bu tehlikeden kurtulmayı başaran birkaç genç ile karşılaşırlar. Bir grup olurlar. Önlerine birçok engel çıkar fakat çözüm aslında tam da yanlarında durmaktadır. Dizi 2 sezon 14 bölümden oluşmaktadır.

rainthe
Sezon 1

Sezon 2 

7- The Haunting of Hill House (Tepedeki Ev) (IMDb - 8,7 )
6

Shirley Jackson'ın kitabından uyarlanan The Haunting of Hill House geçen yıl kendinden en çok söz ettiren gerilim dizisiydi. “Perili köşk” olarak tanına bir evde büyüyen kardeşlerin hikayesini anlatan dizide yıllar sonra yeniden buluşan kardeşlerin geçmişlerindeki hayaletlerle yüzleşmelerini izliyoruz.

Fragman

6- The Protector – Hakan: Muhafız (IMDb - 7,3)
kkjk

Türkiye’nin ilk Netflix dizisi olan The Protector Hakan: Muhafız, konusu ile ilgi çekici olmayı başardı. Baş rolünde Çağatay Ulusoy’un yer alıyor ve ona  Ayca Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık ve Mehmet Kurtuluş gibi ünlü oyuncular eşlik ediyor. Hakan, tarihte kendisine ve ailesine verilmiş gizli bir görevle İstanbul’u ölümsüzlere karşı korumak zorunda olduğunu öğrenir ve hayatı bir anda alt üst olur.
Sezon 1

Sezon 2 

5- Peaky Blinders ( IMDb - 8,8)
9

2014 yılında yayınlanmaya başladı. Peaky Blinders  en iyi suç dizileri arasında yer almaktadır. Dizinin konusunda Birinci Dünya Savaşı’ndan çıkmış İngiltere’de olan çeteler ve suç örgütlerine değinilmektedir. Dizide suç çetesi olarak tanınan Peaky Blinders ve çetenin üyelerinin yaşamı anlatılmaktadır. Tommy, Arthur ve John’u tanıdıktan sonra diziyi gözlerinizi ayırmadan izleyeceksiniz.

4- La Casa De Papel (IMDb - 8,6)
10

La Casa De Papel dizisi Türkiye’de en çok izlenenler listesine girmeyi başarmıştır. Konusundan bahsedecek olursak Profesör lakaplı kişi yıllardır tasarladığı bu soygun için yeni ve oldukça zeki bir ekip oluşturuyor. Görevleri ise İspanyol Darphanesini ele geçirmek ve belli bir süre darphane içerisinde zaman geçirip basılan parayı alıp kaçmak. Dizide yer alan ekibin gerçek kimliklerinin açığa çıkmaması için isimleri ülkelerin başkentlerinden oluşmaktadır. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan yeni sezonu merakla beklemeye devam ediyoruz.

Sezon 1 

Sezon 2

Sezon 3 

3- Black Mirror: Bandersnatch (IMDb - 7,3)
12

Black Mirror, bu sefer interaktif bir film ortaya çıkardı. İzleyiciyi hapseden Black Mirror: Bandersnatch 1980’li yıllarda geçmektedir. Dizide, genç bir programcının maceraları konu edinilmektedir. Bu genç karakterin yazdığı fantastik roman video oyun haline getirilir ve yapılan bu hareket, karakterimizin hayatını olumsuz etkiler. Dizinin birden fazla sonu bulunmaktadır. Dizide karakterin bazı seçimlerini siz yapıyorsunuz (hangi yoldan gideceği gibi ya da sorulan soruya evet hayır demek gibi)  ve dizinin sonunu siz belirliyorsunuz.

Fragman 

2- Altered Carbon ( IMDb - 8.2 )
4

Dizide , buzda geçirdiği 250 yıldan sonra yeni bir vücutta dirilen bir mahkûmun özgürlüğünü geri kazanmak için akılalmaz bir cinayeti çözmek zorunda kalışı anlatılıyor.
Fragmanlar

1- Lucifer (IMDb - 8,2)
jnj

Cehennemin Efendisi olmaktan bıkan şeytan, Los Angeles'a yerleşir, bir gece kulübü açar ve bir cinayet dedektifiyle ilişki kurar.

Fragmanlar

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.