Öğrenci Kariyeri Banner

Bir İsmin İnsanlığa Umut Olma Hali: “ELİF GİZEM AKKAYA” Projesi

Bir İsmin İnsanlığa Umut Olma Hali: “ELİF GİZEM AKKAYA” Projesi
Ülkemizde bulunan en büyük teknik öğrenci organizasyonu olan IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) Türkiye Şubesi Öğrenci Kolları tarafından yürütülen, tam adı “Elif Gizem Akkaya Bilim ve Teknoloji Proje Sergisi” olan ve “EGAP” şeklinde kısaltılan projenin detaylarını paylaşıyoruz.

Projeye neden “Elif Gizem Akkaya Bilim ve Teknoloji Proje Sergisi” adını verildiğini öğrenelim.

ELİF GİZEM AKKAYA

Elif’in insan ilişkilerinde iyi olması, hiç kimseye sesini yükseltmeyişi, kalp kırmaması, yüzünden gülümsemesini hiç eksik etmeyişi onun en belirgin özelliklerindendir.

“Elif, Armada'da üst geçitlerde sabahtan akşama kadar oturan çocuklara çok üzülürdü. Her geçtiğinde para verdiğinde anneleri onlara vermeyecek diye para vermek yerine onları mutlu etmek için çikolata alırdı.”

Ve bizde böylesine güzel insanın adı yaşasın diye böyle bir proje başlattık.

elif-gizem-akkaya

 

PROJE İÇERİĞİ

IEEE Türkiye Şubesi Öğrenci Kolları olarak belki de en güçlü yanımız, sahip olduğumuz iletişim ağıdır. Eğer Elif’in adını insanlara unutturmayacak ve “insanlık yararına” bir proje ortaya koyacaksak tabi ki bu iletişim ağımızı projeye entegre etmeliydik.

Projenin ana amaçları; bizden daha genç nesilleri cehaletten uzaklaştırmak, bilim, teknoloji ve mühendislik kavramlarını aşılamak ve bunların yanında üniversite okuma farkındalığını arttırmak şeklinde sıralayabiliriz. Bu amaçlar doğrultusunda projeye gönüllü olarak destek vermek isteyen üniversitelerdeki IEEE öğrenci kolları kendi şehirlerinde seçtikleri liselere, yine kendilerinin seçtiği alanlarda uygulamalı teknik eğitimler veriyor.

Temel elektronik, robotik, kodlama, enerji, biyomedikal ve daha birçok alanda aylar süren eğitimlerde lise öğrencileri teknik açıdan gelişim sağlarken diğer yandan da üniversite okuma ve mühendislik mesleği konusunda gerekli farkındalığa ulaşıyorlar.

11

Neden Yapıyoruz?

En büyük gayemiz Elif’in ismini yaşatmak, onun yarım kalan hayallerini tamamlamak ve Elif’in adıyla onu bizden alan cahilliğe ülke genelinde bir tepki gösterebilmek adına bizler bu projenin gönüllüsüyüz. Çünkü biliyoruz ki proje ülke geneline yayıldığında biz birçok genci karanlıktan uzaklaştıracak, cehaletin kapılarını kapatacak ve onlar için bilimin önünü açmış olacağız.

Ve tabi ki mühendisliği aşılayarak ileride üretecekleri “insanlık yararına teknolojinin” temellerini atmış olacağız.

Çok şey değiştirebiliriz!

Proje hakkında sorularınız için: 

ega.kurumsal@gmail.com

 

Özgün İçerik: Yakup Emre Üstüner

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.