Öğrenci Kariyeri Banner

Bir İnsan Ömrünü Neye Vermeli?

Bir İnsan Ömrünü Neye Vermeli?
Yaşı ilerlemiş kimi insanlar ömürlerini ne yaparak harcadıklarının felsefesini yapmaya başlarlar. Belki bu felsefe yolculuğuna bizler de bir zaman sonra katılacağız. Kimileri bir aşk uğruna, kimileri kariyer uğruna kimileri de başka amaçlar uğruna feda etmişlerdir yaşamlarının büyük bir zamanını. Peki insanlar ömürlerinin planlamasını yapabilirler mi? Ömrünü neye harcayacağının kararını verebilir mi? Ya da insanlar ömürlerini doğaçlama mı yaşarlar? Her insanın farklı amaçları vardır bu amaçları gerçekleştirmek içinde farklı hikayeleri oluşmuştur.

omur

İnsanın Anlam Arayışı kitabının yazarı Viktor E. Frankl bir makalesinde insanların akıllı olanı ömürlerinin stratejik planlamasını yaptığını söyler. Peki stratejik bir planlama yaparken ileride oluşacak dış etkenleri nasıl tahmin ederiz, bu dış etkenler planı bozar mı?
Yaşam bir süreçtir, insan bu süreçte bir yazardır ve elinde de bir kalem vardır. Ya bu hikayeyi en iyi şekilde yazarsın ya da...

Viktor E. Frankl, insanın ömründe bir amaç olması gerektiğini vurgular. Amaçları doğrultusunda gerçekleştirdiği faaliyetler, eziyetler aslında insanın yaşamına değer katar. Değerli bir yaşam için ideal bir amaç ve bu amaçlar doğrultusunda yapılmış emekler sonunda gerçekçi, umut dolu, ilham kaynağı olan bir hikaye çıkar meydana. İşte bu hikaye insanlara umut verir, yaşam kaynağı olur. O halde böyle bir hikayeye sahip olmak için mi harcamalı insan ömrünü?

Hayatta başarılı olmuş insanlara baktığımızda gerçekten bir amaç doğrultusunda geçirdikleri bir ömür ve en sonda da etkili bir yaşam hikayesi görürüz. Bu başarılı insanlara verebilecek bir çok örnek var. Ömürlerini bir amaç doğrultusunda harcamışlar. Bir çok şey feda etmişler yaşamlarından.

Mixed race businessman standing on urban rooftop

Başarılı olmak için ideal bir amaç ve bu amaçlar uğruna harcanmış bir ömür.

 

Özgün İçerik: Emre Yalçınkaya

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.