Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Haftanızı Ayırarak Bir Solukta İzleyeceğiniz 15 Mini Dizi

Bir Haftanızı Ayırarak Bir Solukta İzleyeceğiniz 15 Mini Dizi
Bazen işten yorgun argın eve geldiğimizde, ayaklarımızı uzatıp, cipsimizi ve kolamızı alıp bir dizi açıp kendimizi şımartmak isteriz. Ama bir yandan da dizilerin uzun süren bölümleri ve hiç bitmeyen sezonları gözümüzü korkutur.

Siz de bu şekilde düşünenlerdenseniz, Brightside'ın hazırladığı bir solukta izlenebilecek 15 diziye bir göz atmanızda fayda var.

1. The Night Of / 2016 / 8 Bölüm
01
New Yorklu genç taksici, bir kadınla tanışır ve geceyi beraber geçirmeye karar verirler. Adamın evinde geçirilen bir geceden sonra, sabah uyanan taksici kadını ölü bulur. Polis, avukatlar ve hatta kendi ailesi bile adamın öldürdüğünü düşünür. Acaba adamın masumiyeti kanıtlanacak mı? Birileri ona inanacak mı?

2. Parade's End / 2012 / 5 Bölüm
02
Mükemmel bir İngiliz aristokrat olan Christopher Tietjens, doğru bildiğinden şaşmayan, değerlerine sıkı sıkıya bağlı bir adamdır. Ama asla tahmin edemeyeceği bir şey olur ve Valentine adlı genç bir kadına aşık olur. Valentine ile olan ilişkisinden sonra hayatı tamamen değişir. Bu dizi aşk, onur, gurur ve ne pahasına olursa olsun kendin olmak ile ilgili.

3. Olive Kitteridge / 2014 / 4 Bölüm
03
Öğretmen Olive Kitteridge, ailesine aşırı düşkün bir karakterdir. Sadece kendisini ve kendisine yakın olanları, özellikle ailesini düşünür. Bu durum, özellikle oğlu için bir çok sıkıntıyı beraberinde getirir. Oğlu hiçbir zaman Olive'in istediği kadar zeki olmamıştır. Eşinin ise çok yüzeysel biri olduğunu düşünmektedir. Bu dizi, kalp kırıklıkları ve mutlu bir aile ilişkisinin imkansızlığı ile ilgili.

4. The Hollow Crown / 2012 / 7 Bölüm
04
Bu dizi üç İngiliz kralı Richard II, Henry IV, Henry V'in tarihi nasıl değiştirdiğinin hikayesidir. Özellikle Shakespeare severler ve eserleri hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyenler için önerilir.

5. A Young Doctor’s Notebook / 2012–2013 / 8 Bölüm
05
1917 Rus Devrimi sırasında, genç doktor Vladimir Bomgard küçük bir kasabaya hastalara ilgilenmeye gelir. Fakat yalnızca bulunduğu yerden ötürü yaşadığı sıkıntılar değil, kasabalıların batıl inançları yüzünden olanlar da işini bir hayli zorlaştırır. Mikhail Bulgakov'un aynı adlı eserinden uyarlanmış kısa hikayelerden oluşan bir dizidir.

6. The Beauty Inside / 2012 / 6 Bölüm
06
Ana karakter Alex'in hayatı, başkalarının hayatından fazlasıyla farklıdır. Her sabah başkalarının bedeninde uyanır. Bütün bir sezon boyunca, Alex başkalarının bedeninde olduğu süreçte neler hissettiğini, ne yaşadığını ve ne düşündüğünü söyler.

7. Little Dorrit / 2008 / 14 Bölüm
07
Borçları yüzünden hapse atılan bir ailenin hapishanede doğan çocuğu Amy Dorrit ve despot annesiyle geçinmeye çalışan Arthur Clennam'ın yılan hikayesine dönen aşk serüveni anlatılıyor. Dizi konu olarak arkadaşlık, ilgi, karşılıklı anlayış, tahammül ve rafa kaldırılmış sırları işliyor.

8. 11.22.63 / 2016 / 8 Bölüm
08
İngilizce öğretmeni olan Jack Epping, John F. Kennedy'e düzenlenen suikasti durdurmak için 60lara gider. O dönemde bir kadına aşık olması ve bambaşka insanların hayatını yaşaması onu fazlasıyla zorlar. Dizi bireysel konuları işlemesinin yanı sıra, tarihe de ayna tutar nitelikte.

9. Houdini / 2014 / 2 Bölüm
09
Dizi, fakir bir Yahudi çocuğunun, dünyanın en iyi sihirbazı olma yolundaki adımları ve deneyimlerini konu alıyor. Deneyip öğrenerek, gösteri yapmak için her yeri gezerek kendini geliştirmeye çalışır. Çok iyi bir sihirbaz olmak ve milyonlarca insan tarafından hatırlanmak en büyük amacıdır.

10. The Town / 2012 / 3 Bölüm
10
Mark Nicholas, ailesinin yaşadıklarını duyunca doğduğu kasabaya döner ve kısa bir araştırmadan sonra ailesinin intihar ettiğinden şüphelenmeye başlar. Gerçeğin üstünü kapatmaya çalışır. Agatha Cristie romanlarından hoşlananların büyük keyifle izleyeceği bir dizidir.

11. The Escape Artist / 2013 / 3 Bölüm
11
Will Burton karizmatik, zeki ve yetenekli bir avukattır. Uzmanlık alanı cinayetler olan Burton, hiçbir davayı kaybetmez ve müşterilerinden çok yüksek rakamlar talep eder. Fakat korkunç bir suçtan yargılanan bir müvekkilinin serbest kalmasını sağlaması beklenmedik ve korkunç olayların peşi sıra gelmesine sebep olur.

12. Millennium / 2010 / 6 Bölüm
12
Gazeteci Mikael Blomkvist ve gizemli hacker Lisbeth Salander bir kadının kaybolması ve masum bir adamın öldürülmesi üzerine araştırmalar yaparlar. Bu dizi, Stieg Larsson'ın aynı adlı üçlemesinden uyarlanmıştır.

13. The Slap / 2015 / 8 Bölüm
13
Doğum günü için düzenlenen barbekü partisinin bir felakete dönüşmesine ne sebep olabilir? Misafirlerden birinin, yaramaz bir çocuğa tokat atması ile olaylar başlar. Çocuğun annesi şikayetçi olmaya gider ve ailelerin arasındaki arkadaşlık tamamen bozulur. Dizi, değerlerin ve kuralların sistemini göstermesinin yanı sıra, heyecan dolu olmasıyla da dikkat çekiyor.

14. Utopia /2013–2014 / 12 Bölüm
14
Gizemle dolup taşan efsanevi bir romandan uyarlanmıştır. The Network adlı gizli ve acımasız organizasyonun peşine düşen beş arkadaşın yaşamak için kaçmaktan ve koşmaktan başka çareleri yoktur.

15. And Then There Were None / 2015 / 3 Bölüm
15
Bir adada muhteşem bir kaleye davet edilen bu sekiz insan, birbiri hakkında hiçbir şey bilmiyor. Masada toplandıklarında, ev sahiplerinin evde olmadıklarını ve canlı olan tek şeyin evli hizmetçi çift olduğunu fark ediyorlar. Bu iki hizmetçi, misafirlere cinayetten suçlandıklarını ve cezalandırılacaklarını söyleyen bir kayıt dinleterek gerilim dolu dakikalar yaşatıyorlar. Agatha Cristhie'nin aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.