Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Etkinlik Sosyal Medya Kullanımıyla Nasıl Bomba Hale Gelir?

Bir Etkinlik Sosyal Medya Kullanımıyla Nasıl Bomba Hale Gelir?
Hepimiz yıl içinde birçok etkinliğe katılım gösteriyoruz veya kendi düzenlediğimiz etkinlikler, organizasyonlar oluyor. Bizler genellikle tanıtım kısmına odaklanarak etkinlik öncesi tanıtıma yoğunlaşıyoruz, organizasyonlarımızı nasıl daha geniş kitlelere duyurabiliriz bunun  çalışmalarını yapıyoruz.

Etkinliğimizin başından sonuna kadar başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için Guy Kawasaki ve Peg Fitzpatrick ise ''Sosyal Medya Sanatı'' adlı kitabında bir etkinlik nasıl olağanüstü hale getirilebilir bunun hakkında bizlere önerilerde bulunuyor. Buyrun hep beraber inceleyelim!

1- Kısa ve Her zaman Kullanabileceğiniz Bir Hashtag Seçin

Mobile hashtag horizontal concept on blue background

 

 

Önemli olan akılda kalıcı, amacı yansıtan, iz  bırakan bir hashtag bulmak! Başka hashtagler ile karışıklık çözülebilir; fakat kısa olması bizim avantajımıza!

 

 

2- Hashtag'i Bulduğunuz Her Şeye Ekleyin 

 

Hashtags-680x365


Sunumda her sayfa altında, kapakta, son sayfa da dahil olmak üzere etkinlik tanıtılmaya başlandığı andan itibaren kullanılmalı. Web sitesinde, reklamlarda ve tüm tanıtım mecralarında hashtag kullanılmalı. Böylelikle çalışanlar, konuşmacılar, misafirler etkinlikte kullanılan hashtag kullanımına karşı aşina olmalılar.

 

 

3- Herkesin Kullanmasını Sağlayın

Depositphotos_90984834_original-e1486763842748-1520x800


 

Asıl gözde olan etkinlik katılımcıları ve konuşmacıların şahsi hesaplarında etkinlikte olduklarına dair hashtag kullanımı yapılması olumlu etki edecektir.

 

 

 

4- Etkinliğin Ötesine Uzanın 

Hedefiniz sadece etkinliğe gelen katılımcılar olmamalı!

blog-post2

 

Etkinlik içeriğiyle ilgilenebilecek potansiyel alıcılar da hedef kitleniz olmalı. Eğlenceli ve dikkat çekici atılan tweetler herkesin paylaşım yapmasını sağlayacaktır. Böylelikle çok daha fazla kitleye ulaşabileceksiniz!

 

 

5- Birini Görevlendirin

discontent-24122016082030-600x0

 

Sosyal medya yönetimiyle ilgilenecek bir kişi bulmalısınız ve bu görevlendirilen kişi etkinliğin öncesinde, etkinlik esnasında ve sonrasında yapılması gereken her şeyi detaylıca yerine getirmelidir. Etkinlik öncesi farkındalık yaratmalı, etkinlik sırasınca etkinlikte olup biten her şeyi dikkat çekici bir şekilde paylaşmalı (fotoğraf,tweet vb.), etkinlikten sonra ise fotoğrafların, yazılan makale, paylaşılan gönderilerin daha geniş kesime duyurulması sağlanmalıdır.

 

 

6- Canlı Yayın Yapın

canli-1


Etkinlik için oldukça emek harcadınız. Öyleyse etkinliği canlı yayın yaparak neden paylaşmayalım? Etkinliğinize ciddi sebeplerden dolayı katılım sağlayamayan kişiler için kendilerini özel hissettirecektir!

 

7- Gerçek Zamanlı Güncelleme Yapın

guncelleme_nasil_yapilir

 

Canlı yayın yapamıyorsanız sosyal medya görevliniz olaylardan sürekli bir şekilde en iyi mecra olan twitter ve ınstagram hesaplarında güncellemeler yapmalıdır.

 

 

8- Twitter Akışını Gösterin

twitter-new-logo1_ljx0og

 

Belirlediğiniz hashtag ile ilgili paylaşımları katılımcıların görmesini sağlayın. Örneğin, hashtag iletilerini bir ekrana yansıtın!

 

 

 

9- Kablosuz İnternet Erişimi Sağlayın

wi-fi-kanser-yapiyor-mu-8430082_x_o


 

Şifresiz bir internet sağlayıcı kullanın! Herkes hızlı bir şekilde internete erişsin ve kendi sosyal medya hesaplarında etkinlikle ilgili gönderiler, snapler, hikayeler paylaşarak herkesin dikkatini çeksin! Reklamın en iyisi! :)

 

10- Fotoğraf Çekme Yeri Hazırlayın

product-photography-setup-218

 

Hashtag'in mutlaka arka planda bir yerde göze çarpacağı şekilde konumlandırılmış bir görsel alan oluşturun. Katılımcılar kendileri için hazırlanan bu alanda fotoğraf çekilerek kesinlikle paylaşımda bulunacaklardır!

 

 

11-Doğal Fotoğraflar Çekin ve Paylaşın 

0ebd039c2ce95be8e4f0a32a1108c6ba

 

Etkinlik boyunca sürekli fotoğraflar çeken profesyonel bir fotoğrafçıya sahip olun! Misafirlerin, katılımcıların her yerde sürekli fotoğrafları çekilmiş olsun! Etkinlikten sonra konuşmacılara fotoğraflar gönderilmeli ve fotoğrafları hashtag ile kendi hesaplarında paylaşmaları istenmeli!

 

 

12- Üst Düzey Yöneticileri İşe Koşun

biymedanasayfa2-702x336

 

Etkinliğe gelen yöneticilerin  gelen konuklarla samimi bir ortamda olmalarına dikkat edilmeli. Yöneticiler konuşma yapar yapmaz ortamı terketmemeli  ve misafirlerle zaman geçirmeli, sohbet etmeli ve fotoğraflar çektirmelidir. Bunu sağlayabilirseniz bir sonraki etkinliğiniz için birçok katılımcı hazırda bekliyor olacaktır!

 

13- Dünyaya Yayılın

83061

Tüm sosyal medyada etkinliğiniz hakkında makaleler, tanıtıcı yazılar, haberler, fotoğraflar, videolar hazırlayarak paylaşın ve herkesin paylaşmasına öncülük edin. Böylelikle etkinliğinize katılım göstermeyenler bir sonraki etkinliğinizi sabırsızlıkla beklerler!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.