Öğrenci Kariyeri Banner

Bill Gates'ten Gençlere 10 Tavsiye

Bill Gates'ten Gençlere 10 Tavsiye
1. Okul hayatını önemse!

Okulu yarıda bırakarak iş hayatına atılan Bill Gates, gençlere okul yıllarını iyi değerlendirmelerini ve öğretmenlerinin kıymetini bilmelerini söylüyor. Öğretmenlerini, patronlarını tanıdıktan sonra daha iyi bir şekilde hatırlayacaklarını da esprili bir dille belirtiyor.

2. Zamanın kıymetini bil!

Zaman yönetiminin önemine dikkat çeken ünlü girişimci, zamanı doğru değerlendirmek gerektiğini ve hayatın sadece tatil yapmaktan ibaret olmadığını, çalışmaya da önem vermek gerektiğini söylüyor.

3. Zorluklara göğüs ger!

Hayatta her zaman iyi olanın kazanmayacağını ve gençlerin buna alışması gerektiğini söyleyen ünlü girişimci, hayatın zorluklarına göğüs germek gerektiğini belirtiyor.

4. Mezun olur olmaz servet sahibi olunmayacağını bil!

Bill Gates, gençlerin büyük beklentilerle okuldan mezun olduktan sonra hemen harika bir iş ve büyük servet sahibi olma beklentisi içerisine girmemeleri gerektiğini söylüyor ve kendilerini işlerine adamalarını tavsiye ediyor.

5. Asla Vazgeçme!

Ünlü girişimci bir işte başarılı olabilmek için kendine güvenmek ve asla pes etmemek gerektiğini vurguluyor!

6. Hatalarından ders çıkar!

Gates gençlerin kendi yaptıkları hatalarda sorumluluğu üstlenmeleri gerektiğini ve her hatadan ders çıkarmaları gerektiğini söylüyor.

7. Gerçek hayatın okul hayatına benzemez!

Ünlü girişimci, okul hayatında defalarca sınav şansı verilirken gerçek hayattaki bir sınavın telafisi olmadığını ve hayatın çok daha acımasız koşulları olduğunun altını çiziyor.

8.Televizyonda seyrettiklerin gerçek değil!

Televizyonda seyredilenlerin gerçek hayatla alakası olmadığını söyleyen Gates, hayatta daha fazla zorlukla mücadele etmek gerektiği ve her şeyin filmlerdeki gibi ilerlemediğini söylüyor.

9.Başarılı arkadaşlarını asla unutma!

Okuldaki en çalışkan arkadaşınızla hatta 'inek' olarak anılan arkadaşlarınızla aranızı iyi tutmanızı söyleyen Bill Gates, ileride bu arkadaşınızın sahibi olduğu bir işte çalışma ihtimalinizin yüksek olduğunu belirtiyor.

10.Kendi hislerine odaklan!

"Kendine saygı duymaktan çok kendini iyi hissettirecek şeylere yönel!" diyen Gates, bunun daha iyi sonuçlar sağlayacağını vurguluyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.