Öğrenci Kariyeri Banner

Bill Gates: Yapay Ete Geçilmeli

Bill Gates: Yapay Ete Geçilmeli

İklim değişikliğinin günler önce dünyamız için ileride bir tehdit oluşturabileceğini öngören Bill Gates şimdi de bu tehdit için öneride bulundu. Technology Review dergisine konuşan Gates “Yapay Et” fikrini gündeme getirdi.

iklim değişikliği

İnekler küresel ısınmadan sorumlu.” sözlerini dile getiren Gates daha öncelerde yaptığı bir konuşmada ise "Bir gün ineklerin bağırsak hareketleri hakkında konuşacağım hiç aklıma gelmezdi. İnekler, bakterilerin metan gazı biriktirmesine neden oluyor ve sıra dışı mideleri var." ifadelerini kullanmıştı. Yani ineklerin çıkarttıkları gazların küresel ısınmaya neden olduğunu belirtti. Bunun üzerine Amerikalı milyarder zengin ülkelerin yapay ete geçmeleri gerektiğini vurguladı.

inek

Üstelik yapay et üretimi de şu anda başladı. İsrail asıllı gıda şirketi 3 boyutlu doku teknolojisini kullanarak yapay olarak biftek üretti. Üretim ise sığırların dokusundan alınan bir örnekle gerçekleşti.

yapay et


Bilge Amaç

Yıldız Teknik Üniversitesi - Elektrik Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.