Öğrenci Kariyeri Banner

Bill Gates Açıkladı: Dünyayı Bekleyen 2 Felaket

Bill Gates Açıkladı: Dünyayı Bekleyen 2 Felaket

Milyarder Bill Gates,Youtuber Derek Muller ile Veritasium adlı kanalında yaptığı röportajda açıkladı. Biyoterörizm ve iklim değişikliği insanlığın karşı karşıya olduğu bir sonraki tehdittir.

iklim

Gates, "Yani bu, bu virüse rastlama şansının, şu anki gibi doğal olarak neden olunan salgınlardan daha fazlası olduğu anlamına geliyor," dedi. Ve Gates biyoterörizmin diğer savaş çeşitlerinden daha önemli olduğunu ilk kez söylemiyor. 2017’de yaptığı açıklamada "Bir biyoterörist tarafından kullanılabilecek biyolojik araçlar konusunda endişeliyim." sözlerini kullanmıştı.

İlkim değişikliği hakkında ise insanların buna hazırlıklı olmadığını dile getirdi. "Bu, bu salgında sahip olduğumuzdan çok daha büyük bir ölüm olur," dedi. Geçtiğimiz yıl bloğunda 2060 yılına kadar iklim değişikliğinin en az pandemi kadar ölümcül olabileceğini ve 2100’de ise bunun beş katı kadar tehlikeli olabileceğini yazmıştı.

Gates aynı zamanda tıpkı COVID gibi, başka bir pandeminin yine de dünyaya zarar verebileceğini söyledi. Aynı zamanda bu duruma hazırlıklı olabileceğimize ve ölüm oranını bu şekilde azaltılabileciğinin altını çizdi. "Buradaki ölüm oranı çok yüksek olmadığı için şanslıydık, ama bunu en baştan halledebiliriz.”

biyoterörizm


Bilge Amaç

Yıldız Teknik Üniversitesi - Elektrik Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.