Öğrenci Kariyeri Banner

Bilime Dair Her Şeyi Bulabileceğiniz 7 Youtube Kanalı

Bilime Dair Her Şeyi Bulabileceğiniz 7 Youtube Kanalı

Bu hafta sizler için bilime dair her şeyi bulabileceğiniz youtube kanal önerileri derledik. Keyifle izleyeceğinizi düşündüğümüz videolarda uzaydan, psikolojiye kadar bilimle ilgili merak ettiğiniz birçok bilgi bulabilirsiniz. Bu videoları izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile!

Bilim hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!

1. BilimFili

Bilime Dair Her Şeyi Bulabileceğiniz 7 Youtube Kanalı-1

Boğaziçi öğrencileri olan Gürkan Akçay ve Baran Bozdağ tarafından 2014 yılında kurulan bu kanalda merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz. “Maymunlar Neden İnsan Olmuyor?”, “Stresin Vücudumuza Etkileri”, “Kanser Nedir?” gibi ilgi çekici video başlıklarıyla dikkatleri çekmeyi başaran bu kanalın ayrıca podcast yayınları ve web sitesi de bulunuyor.

Kanala ulaşmak için tıklayınız.

2. BİLİM 101

Bilime Dair Her Şeyi Bulabileceğiniz 7 Youtube Kanalı-2

2018 yılında kurulan Bilim101 kısa belgesellerden oluşan bir bilim kanalı. Çoğunlukla uzay konusunda videolar bulabileceğiniz, kısa ve öz bilgilerden oluşan bu kanala mutlaka göz atmanızı öneriyoruz!

Kanala ulaşmak için tıklayınız.

3. Barış Özcan

Bilime Dair Her Şeyi Bulabileceğiniz 7 Youtube Kanalı-3

Youtube duayenlerinden biri olan Barış Özcan 2014 yılından bu yana kanalında yayınladığı belgesel kıvamında olan videolarıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Çoğunlukla fizik, kimya, coğrafya, uzay gibi konuların işlendiği videolarla güncel bilgileri takip edebilir ve pek çok ilgi çekici konu başlıkları bulabilirsiniz. Konuların yanı sıra, Barış Özcan’ın akıcı anlatımıyla süregelen bu videolarla kendinize yepyeni bir vizyon katacağınızın garantisini veriyoruz!

Kanala ulaşmak için tıklayınız.

4. Bebar Bilim

Bilime Dair Her Şeyi Bulabileceğiniz 7 Youtube Kanalı-4

2019 yılının başında açılan Bebar Bilim videolarıyla kısa sürede çok izlenenler arasına giren ve popülerliği yakalayan bir bilim kanalı. Psikoloji, fizik, tarih, biyoloji, teknoloji gibi konularla ilgili kısa süreli içerikler paylaşan bu kanalda ortalama 10 dakika boyunca izleyeceğiniz bir video ile öğrendiklerinize inanamayacaksınız!

Ayrıca Bebar Bilim kanalının web sitesini de ziyaret edebilir ve video içeriklerinin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Kanala ulaşmak için tıklayınız.

5. Açık Beyin

Bilime Dair Her Şeyi Bulabileceğiniz 7 Youtube Kanalı-5

Açık beyin, aralarında araştırmacı ve akademisyen Sinan Canan’ın da bulunduğu çok değerli bir ekiple ilerleyen bir eğitim ve yayın kuruluşudur. Çoğunlukla psikoloji ve biyoloji alanında merak edilen soruların cevaplarını bulabileceğiniz bu kanalda ayrıca; eğitim webinarları, söyleşiler, soru-cevap videoları gibi birçok farklı konseptli içerikler de bulabilirsiniz.

Ana teması “insan” üzerine kurulu olan bu kanalda öğrenirken keşfedeceksiniz!

Kanala ulaşmak için tıklayınız.

6. 5 Yaşındayım Gibi Açıkla

Bilime Dair Her Şeyi Bulabileceğiniz 7 Youtube Kanalı-6

2017 yılından beri yayın hayatına devam eden bu kanalda tarih, psikoloji, politika, etimoloji gibi konu başlıklarıyla ilgili pek çok video bulabilirsiniz. Kanala girdiğiniz an bilim dünyasının karmaşık görüntüsünden ve yabancı dilinden sıyrılarak bilimin en basit diliyle tanışacak ve eğlenceli videolarla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

“5 Yaşındayım Gibi Açıkla” kanalıyla bilimin en basit haliyle tanışmaya var mısınız?

Kanala ulaşmak için tıklayınız.

7. Evrim Ağacı

Bilime Dair Her Şeyi Bulabileceğiniz 7 Youtube Kanalı-7

Evrim Ağacı 2013 yılından bu yana Youtube’un en çok ilgi gören bilim kanallarından biridir. Kurucusu Çağrı Mert Bakırcı ODTU Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuş ve doktorasını Evrimsel Robotik alanında yaparak uzmanlaşmıştır. Kanalda evrim ağırlıklı videoların yanında psikoloji, biyoloji, zooloji, ekoloji ve uzay konularıyla ilgili içerikleri de bulabilirsiniz. Ayrıca alanında uzman kişiler ile yapılan Skype görüşmelerin kayıtlarına da ulaşabileceğiniz bu kanalın güncel bir web sitesi ve sürekli podcast yayınları da bulunuyor.

Haydi, Evrim Ağacı ile karanlığı bilimle fethetmeye!

Kanala ulaşmak için tıklayınız.

 

Öğrenci Kariyeri Bilim101 Serisini de Takip Etmeyi Unutmayın:

Bilim101: “Sayın Uzaylı Arkadaşlarımız…”

Bilim101: Wi-Fi’ın Yerini Alacak Teknoloji Li-Fi


Ayşe Nur Akyüz

Araştırır, yazar, çizer, okur

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.