Öğrenci Kariyeri Banner

Bilim Kahramanları Buluşuyor-FLL Turnuvası'nın Birincisi Samsun'dan

Bilim Kahramanları Buluşuyor-FLL Turnuvası'nın Birincisi Samsun'dan
Bu yıl 14'ncü kez düzenlenen "Bilim Kahramanları Buluşuyor - First Lego League" turnuvasında 52 takım projelerini tanıttı, robotlarını yarıştırdı. Birinciliği Samsun Özel Fen Bilimleri Okulları'ndan "Spectrum Fbora", ikinciliği Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden "Intersection Navita", üçüncülüğü ise TAKEV Okulları Narlıdere Kampüsü'nden "Game of Water" takımı kazandı. İlk iki takım ABD'de, üçüncü takım ise . Macaristan'daki turnuvaya katılma hakkını elde etti. Ayrıca dereceye giren takımlardan dördü Estonya, biri de Macaristan'daki uluslararası turnuvaya katılacak.

"Bilim Kahramanları Buluşuyor" turnuvasının bu yılki ana teması "Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu" idi. Yerel turnuvalarda dereceye kalarak ulusal turnuvaya katılma hakkını elde eden öğrenci grupları iki gün boyunca suyun üretimi, kullanımı, bertarafıyla iligili yenilikçi projeleri ile jüri önüne çıktılar. Yaşları 9-16 arasında olan çocuklar hazırladıkları robotlarıyla verilen görevleri yerine getirdi.

sf

Turnuvaya katılan takımlar birbirinden ilginç projeler geliştirdi. Birinciliği alan Spectrum Fbora 8 kişilik bir ekip. Barajlarındaki buharlaşmanın azaltılmasını hedeflediler. Barajın üzerine balmumu plakalar uyguladılar. Ve sonuçta yüzde 36 daha az buharlaşma yaşanmasını sağladılar. "Game of Water", takımı zeytin işlenirken çıkan kara suyun buharlaştırma işlemiyle bertarafını kolaylaştıran projesiyle dikkatleri üzerine çekti. İzmir Özel Türk Koleji Fen Lisesi'nden katılan "Sparky" takımı ise hidroelektrik santrallere alternatif geliştirdiği çevreci santral, RoboTime Bilim Akademisi de Afrika'daki kirli su ve susuzluk sorununa cam, plastik gibi malzemelerin kullanıldığı ucuz maliyetli bir çözüm projesiyle öne çıktı.

First Lego League, Türkiye'de "Bilim Kahramanları Buluşuyor" adı altında gönüllüler ve destekçilerin katkısıyla 2005 yılından beri düzenleniyor. Bilim Kahramanları Derneği'nin verilerine göre Türkiye'de 13 sezonda, 47 ilden 9-16 yaş arası toplam 14 bin öğrencinin yer aldığı turnuvalar kapsamında yarışan takımlar geçen sezonlarda, Avrupa Açık Turnuva Şampiyonluğu ve Kanada Açık Turnuva Şampiyonluğu dahil 27 uluslararası ödül kazandı.

ULUSLARARASI TURNUVA İZMİR'DE

2019 yılı Mayıs ayında Uluslararası First Lego League Avrupa Açık Turnuvası'nın Fuar İzmir'de yapılacağı açıklandı. Çok sayıda ülkeden binlerce bilim kahramanı çocuk ve genci İzmir'de bir araya getirecek 2019 Avrupa Açık Turnuvası'nın teması 'Into Orbit' (uzay) olacak.

Öğrenci Kariyeri olarak bilim insanı adayı olan genç arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz çocuklar...

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.