Öğrenci Kariyeri Banner

Bilgisayarınız Sıkıldığınızı Anlarsa?

Bilgisayarınız Sıkıldığınızı Anlarsa?
sıkılma

İngiltere’de geliştirilen yeni bir program sayesinde bilgisayarınız ekrana bakarken vücut dilinizi algılayarak sıkılıp sıkılmadığınızı tespit ediyor.

Salı günü Frontiers in Psychology dergisinde yayımlanan araştırma, Sussex Üniversitesi’nde yürütüldü. Sıkıldığınızda yaptığınız elleri ovuşturmak, bacakları sallamak, gözleri kırpıştırmak veya boyun çevirmek gibi hareketlere istemsiz hareketler deniyor ve geliştirilen program bu hareketleri analiz ederek sıkılıp sıkılmadığınızı anlıyor.

[ad name="Google Adsense"]

Araştırma için 27 katılımcı bilgisayar başına alındı ve katılımcılara oyunlarla okumaları içeren 3’er dakikalık süreler verildi. Katılımcıların istemsiz hareketlerini ölçecek bir sensörle katılımcıların hareketleri analiz edildi.

Araştırmada merak uyandıran ve ilgi çekmeyen iki metni okurken katılımcıların sergilediği hareketler de gözlemlendi. Merak uyandıran metni okuyan katılımcıların %42’sinde istemsiz hareketler daha az görüldü.

Bu bulguların kişilerin ilgilenme seviyelerini ölçerek dijital yolla öğrenme konusunda gelişmelere sebep olması öngörülüyor. Yapay zeka çalışmaları için de faydalı olacağı düşünülen bu araştırma için Dr. Herry Witchel, insanların ilgi seviyesine ulaşabilecek daha empatik robotlar geliştirilebileceğini söylüyor.

[ad name="HTML"]

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.