Öğrenci Kariyeri Banner

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Başvuruları Başladı

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Başvuruları Başladı
bilgi-m

 

[ad name="HTML"]

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesi, International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı), Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan Laureate Vakfı) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile hayata geçirilmiştir.

Bugünün genç sosyal girişimcileri güçlü, sürekli gelişen ve pozitif değişikliğe ayak uyduran bireylerdir. Ancak şüphesiz ki bir ağa, farklı becerilere ve kendilerine sağlanan kaynakların etkin kullanımı ile ilgili gelişime ihtiyaç duymaktadırlar. Biz genç sosyal girişimcilerin dört önemli ihtiyacı olduğuna inanıyoruz:

1) Beceriler 2) Profesyonel mentorlara ve destekleyici ağlara ulaşım, 3) Birebir öğrenmeye yönelik fırsatlar, 4) Maddi kaynaklar.

Yarı finale kalan 20 aday bu konulara ilişkin olarak İstanbul’da eğitim alacak ve finalistlerin belirlenmesinden önce İstanbul Bilgi Üniversitesi çalışanlarıyla tanışma ve birlikte çalışma fırsatı bulacak.

Ulusal Genç Sosyal Girişimciler: YouthActionNet® Ulusal Enstitü programı Brezilya, Meksika, Avustralya, Şili, Mısır, Haiti, İsrail, İspanya ve Türkiye’de uygulanmaktadır.

Küresel Genç Sosyal Girişimciler: YouthActionNet® Küresel Enstitü programı uluslararası konulara değinen ve sorunlara yaratıcı çözümler bulan genç yetenekleri tespit ederek değerlendirmektedir.

Ulusal Enstitü ağı ülkeler bazında Küresel Enstitü ise dünya genelinde uygulanmaktadır. BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nin 10 finalisti aynı zamanda küresel programa aday olabileceklerdir.

Küresel programda ödüllendirilen bir genç şunları belirtiyor:

“Bu benim katıldığım ilk ciddi program. Verilen eğitimler aracılığıyla insanlardan daha fazla neler öğrenebileceğimi ve projemi nasıl başarıya taşıyabileceğimi öğrendim. Müthiş faydalı bir süreçten geçirildik ve yanlız olmadığımı anladım.”

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne başvurun!

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından 2010 yılında başlatılan program, içinde bulundukları toplum için pozif değişimin liderliğini üstlenen gençleri güçlendirmek, desteklemek için oluşturulmuştur. Her yıl, 10 istisnai genç sosyal girişimci, rekabetçi bir başvuru sürecini takiben İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından seçilecektir. Yıl boyu devam eden genç sosyal girişimci programının içeriği aşağıdaki gibidir:

Becerilerin Geliştirilmesİ

Seçilen 20 yarı finalist Arkadaş için İstanbul’da yapılacak 2-3 günlük liderlik eğitimi, dinamik birebir öğrenme, işbirliği ve gençler arası vizyon paylaşımı imkanı sağlar.

Adaylar aynı zamanda mülakata tabi tutulacaktır.

Finale kalan 10 adaya 3.500 Amerikan Doları maddi/nakdi destek verilecektir. Aynı zamanda bu adaylar Youthactionnet®, tarafından yapılan “Küresel Genç Sosyal Girişimciler” programına da katılma hakkı kazanır.

Arkadaşların bireysel gelişimi ve liderlik becerileri üzerine odaklanılır. Bununla beraber dünyayı yönlendirebilecek, yaratıcı oranizasyonları yönetebilmelerine imkan sağlayacak belirgin yetenekleri geliştirilir.

Yıl boyu devam eden öğrenme süreci, Arkadaşların bireysel ihtiaçlarına dayalı olmakla birlikte, Genç Sosyal Girişimci Ödülleri @ BİLGİ müfredatında belirlenmiş olan liderliğin 6 boyutuna odaklanılır:Kişisel, vizyonel, politik, işbirliğine yönelik, organizasyonel ve sosyal gelişim.

Ağ Kurma ve Kaynaklar

Ulusal ve uluslararası yardım ajansları, STK’lar ve kurumsal şirketlerle ağ kurma

Arkadaşları ve projelerini destekleyecek potansiyel kaynaklara erişim imkanı. (gönüllüler, akıl hocaları ve bağışçılar)

Yıl boyu birebir ağ kurma

Lobiler

İletişim planı hazırlama, medya ilişkileri, mesaj oluşturma, sunum becerileri ve yeni medya teknolojilerinin kullanımı ile ilgili eğitimler

Global lobi platformlarına ve medya kapsamına erişim

Başvuru Koşulları

18 – 29 yaş arası Türkiye’de yaşayan tüm gençler başvurabilir. Son başvuru tarihi 30 Eylül 2015’tir.

Başvuru sahipleri mevcut bir projenin/organizasyonun kurucusu/kurucu ortağı olmalı ya da bir organizasyon adına proje lideri olmalıdır.

İstanbul’da gerçekleştirilecek eğitim kampına katılabilecek durumda olmak (tüm masraflar İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından karşılanacaktır) gerekir ve katılmak mecburidir. Katılamayacak olan adayların başvuruları değerlendirilmeyecektir.)

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

[ad name="Google Adsense"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.