Öğrenci Kariyeri Banner

Beyninizin Size Oyunu: Ters Çaba Kuralı

Beyninizin Size Oyunu: Ters Çaba Kuralı

Başınıza gelmesinden en çok korktuğunuz şeye odaklanırsanız, o şey başınıza gelir. Başınıza geleceğine kendinizi inandırdığınız an, hayat alır tam karşınıza koyar. Buna beynin ters çaba kuralı denir. Eğer sınava girmeden önce yapamayacağınıza, o sınavdan kalacağınıza inanırsanız; yüksek bir ihtimalle o sınavda kalırsınız. Bu beynin size uyguladığı en tehlikeli oyundur.

Üstesinden nasıl geleceğiz?

Beyinin Size Oyunu: Ters Çaba Kuralı

Başınıza gelebilecek en kötü şeye odaklanmak yerine, başınıza gelebilecek en iyi şeye odaklanın. Elbette sınavınız kötü geçebilir ya da çok önemli bir sunumda başarısız olabilirsiniz ama beyninizi buna odaklamayın. Başarısız olmanız bir ihtimal olduğu gibi başarılı olmanız da bir ihtimaldir ve hayata nereden tutunmak istediğiniz tamamen sizin seçiminizdir.

Beyinin Size Oyunu: Ters Çaba Kuralı

Hepimizin hayalleri, hedefleri var. Bu yolun zor olduğunu insanlar hatırlattıkça beynimizde olumsuz düşünceler yankılanabilir ama olumsuzluklarla hedefinizi zedelemek yerine olumlu kalmayı ve ruhunuza iyi gelmeyi seçin. Size zor olduğunu, belki de hayallerinizin imkansız olduğunu hatırlatan herkesi hayatınızdan uzaklaştırmayı deneyin.

Özgün İçerik


Dila Ergin

Öğrenci Kariyerinde İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.