Öğrenci Kariyeri Banner

Beş Kişisel Gelişim Kitabı Tavsiyesi

Beş Kişisel Gelişim Kitabı Tavsiyesi
1)Duygusal Zeka-Daniel Goleman

1

Dr. Daniel Goleman bu kitabında EQ’nun IQ’dan daha önemli olduğunu belgeliyor. Duygusal zekayı özbilinç, azim, dürtülerini frenleme, başkalarının duygularını paylaşabilme gibi özellikleri içeren bir zeka olarak tanımlıyor.

[ad name="Google Adsense"]

2)Yıldızın Parladığı Tarihsel  Anlar-Stefan Zweig

2

Stefan Zweig kitabı hakkında şöyle diyor:

“Çağları aşan bir kararın bir tek takvime, bir tek saate, çoğu kez de yalnızca bir tek dakikaya sıkıştırıldığı trajik ve yazgıyı belirleyici anlara, bireylerin yaşamında ve tarihin akışı içinde çok ender raslanır. Ben böyle anları İnsanlık Tarihinde Yıldızın Parladığı Anlar diye adlandırdım; çünkü onlar, tıpkı yıldızlar gibi, hiç değişmeden geçmişin karanlığına ışık tutmaktadırlar. İşte bu kitabımla, değişik zamanlara, değişik bölgelere ait kimi önemli anları, İnsanlık Tarihinde Yıldızın Parladığı Anlar'ı anımsatmaya çalıştım. Kitapta yer alan tarihsel olayları anlatırken, gerçekleri hiçbir biçimde değiştirmedim, katkılarımla renklendirip zenginleştirmedim. Çünkü tarih, kusursuzluğa ulaştığı böylesine eşsiz anlarda, kendisine yardım için uzanan ellere gereksinim duymaz.“

3)Alışkanlıkların Gücü-Charles Duhigg

3

Alışkanlıkların Gücü’nde New York Times’ın ödüllü iş dünyası muhabiri Charles Duhigg , alışkanlıkların neden var olduğunu ve nasıl değiştirilebildiğini keskin zekası ve muazzam ifade yeteneğiyle keyifli bir şekilde anlatarak, insanoğlunun doğasına yönelik bambaşka bir bakış açısı ortaya koymaktadır.

4)Asla Yalnız Yeme – Keith Ferrazzi

4

“ Durmayın… Hemen en yakın kitapçıya koşun! Bu kitap uzun bir süreden hatta çok uzun bir süreden beri okuduğum en sıradışı ve en değerli kitap.“

Tom Peters

5) 59 Saniye-Richard Wiseman

5

"Sıradan kişisel gelişim formüllerinden, basit anekdotlardan, basmakalıp sözlerden, zirveye ulaşma vaatlerinden yorulduysanız, Richard Wiseman'ın 59 Saniye kitabı bize tıpkı bir doktorun reçetesi gibi gelecek."

The Wall Street Journal

[ad name="HTML-3"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.