Öğrenci Kariyeri Banner

Belçika’da Bir Restoran Müşterilerinin Yiyeceği Konusunda Karar Verecek

Belçika’da Bir Restoran Müşterilerinin Yiyeceği Konusunda Karar Verecek

Belkiça’da bir restoran; müşterinin yaşı, boyu, kilosu, cinsiyeti ve günlük hareketliliğini dikkate alarak ne yemeleri gerektiği konusunda karar verecek. Restoranın amacı; bireylerin sağlıklı bir tabağın ne olduğu hakkında bilinç kazanmaları yönünde.

Robbe Vandenhoucke restoranın sahibi ve kendisi bir diyetisyen. Restoran sahibi, Belçika’nın Ghent şehrinde açılış hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. Bu restoran fikri partneri Laura ile birlikte bir bisiklet takımının beslenme rehberliğini yaparken ortaya çıkmış. Robbe Vandenhoucke, ilham kaynağının bisikletçilerin beslenme tablosu olduğunu ifade ediyor. Restoranda,  müşterinin ne yiyeceğini boyu, kilosu, günlük hareketliliği ve cinsiyeti belirleyecek.

Bu restoranda, müşterilerinden alınan bilgiler ile birlikte kalori ve protein ihtiyacı hesaplanacak. Örneğin günü masa başında geçiren bir kişi, daha az kaloriye ihtiyaç duyacağı için tabağı daha az, ayakta çalışan birinin ise daha fazla kaloriye ihtiyacı olacağından dolayı tabağı daha fazla olacak. Belçika’daki restoranlar şu an koronavirüsten dolayı paket servisi yapıyor. Restoranların, 13 Ocak’ta açılması düşünülüyor.

Restoran sahibi Robbe Vandenhoucke, müşterilerin diyet yaparken evlerinde daha az yemek yediğini fakat bu restoranda daha fazla yiyeceklerini dile getiriyor. Ayrıca restoranın yemek listesinde, kızarmış yiyecekler yer almayacak. Restoranda, biberli biftek, dana köfte ve vegan müşteriler için yiyecekler yer alacak. Bu restoranda, öğle yemeği ve ağırlıklı olarak paket servisi hizmeti verilecek. İşletmeciler, amaçlarının bireyin sağlıklı bir tabağın ne olduğu konusunda bilinç edinmesi ve iyi yemeklerin tadını çıkarmasını sağlamak şeklinde olduğunu vurguluyor.

KAYNAK


Rezzan Açıkgöz

İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.