Öğrenci Kariyeri Banner

Bedavalandın: Ücretsiz ve Sertifikalı Yapay Zeka Kursu

Bedavalandın: Ücretsiz ve Sertifikalı Yapay Zeka Kursu
Son zamanlarda iyice yaygınlaşan yapay zekâ odaklı dizi ve filmlerden sonra dikkatler yapay zekâya çevrildi. Finlandiya’nın ve Avrupa’nın sayılı üniversiteleri arasında bulunan Helsinki Üniversitesi de yapay zeka konusunda kendisini geliştirmek isteyen herkes için internet üzerinden ücretsiz ders vermeye başladı.

Her gün yapay zekâ ile ilgili yeni bir gelişme duyuyoruz. Bu gelişmelerden bazıları bize umut aşılarken bazıları da tehdit altında olduğumuzu hissettiriyor. Örneğin bundan daha iki hafta önce Google, bir insanı “insan” olduğu konusunda kandırabilen sistemini tanıttı. Bu sisteme Duplex adı veriliyor ve yakın zamanda, Google Asistan ile Android’in bir parçası olacak. Google elbette bu iş için ter döken tek firma değil. Apple ve Microsoft gibi devler de yazılım konusunda ellerinden geleni yapıyorlar. Diğer taraftan Boston Dynamics gibi şirketler, geliştirdikleri robotlarla öğrenen yazılımları bir araya getiriyorlar.

yapay-zeka-cv-okuyor-e1523482302273_790x445

Bu çılgın yarışın ortasında ise bizler varız. Gelişmeleri takip edebilmemiz adına, Finlandiya’nın başkentinde bulunan Helsinki Üniversitesi ise bu konuda en büyük yardımı veriyor. Tamamen ücretsiz şekilde yayınlanan 6 bölümlük yapay zekâ eğitimi, konu hakkında hiç fikri olmayan insanların bile eğitim sürecinden sonra yapay zekâ sistemlerini tanımasını sağlıyor.

Üniversiteye bağlı olarak faaliyet gösteren Fagerlund isimli şirket, pek çok sektördeki yapay zekâ yazılımlarıyla ilgileniyor. Özellikle gıda endüstrisinin tesislerdeki ürünleri örneklemek ve stoklamak adına çalışan şirket, oldukça geçerli ürünlere sahip.

2_790x445

Derslerin ilk aşamalarında, yapay zekânın gerçek dünyada ne işe yaradığından bahsediliyor. İkinci kısımda makine öğrenimi konu alınırken, ilerleyen aşamalarda artık sinir ağlarının nasıl çalıştığı ve üretildiği işleniyor.
Kursun tamamını bitirmek toplamda 30 saatinizi alıyor, sonunda ise bir sertifika alıp bunu öz geçmişinize ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca eğer günün birinde Helsinki Üniversitesi’nden eğitim alma şansına erişirseniz, okulda iki akademik kredi almış sayılıyorsunuz. Alınan sertifika, LinkedIn profilinizde de sergilenebiliyor.

Elements of AI adındaki ücretsiz eğitime buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.