Öğrenci Kariyeri Banner

BBC, 2023'ün En İyi Dizilerini Seçti!

BBC, 2023'ün En İyi Dizilerini Seçti!

BBC’nin kültür sanat editörleri Caryn James ve Hugh Montgomery, 2023 yılının en iyi dizilerini seçti.

18. Fellow Travelers

Fellow Travellers, McCarthy dönemi Washington'ının gölgesinde tanışan birbirinden farklı iki adamın romantizmini anlatan aşk hikayesi ve politik gerilim dizisi.

17. Colin from Accounts

Bir araba kazasıyla yaralı bir köpeğin bir araya getirdiği Ashley ve Gordon'un yaşadıklarını konu alıyor. 

16. Dreaming Whilst Black

Sıkıcı monoton hayatında sıkışıp kalan film yapımcısı Kwabena'nın önüne hayallerindeki fırsat çıkar ama denemeye cesareti var mıdır?

15. Top Boy

İki uyuşturucu satıcısı Londra'nın sokaklarına geri döner fakat para ve güç arayışları, genç bir kabadayı yüzünden tehdit altındadır.

14. Slow Horses

Slow Horses, kariyerlerini sonlandıran hataları nedeniyle MI5'in çöplük departmanında çalışan, zeki ama huysuz Jackson Lamb liderliğindeki bir İngiliz istihbarat ajanları ekibine konu alıyor.

13. The Curse

Dizi, evli bir çift olan Asher (Nathan Fielder) ve Whitney'in (Emma Stone) hayatlarını konu alıyor. Henüz yeni evli olan çiftin, hayatlarını altüst etmeye başlayan bir lanetle karşı karşıya olduğu iddia ediliyor.

12. The Other Black Girl

Yazı işleri asistanı olan Nella, şirketteki tek siyah kadın olmaktan sıkılır. Yeni işe giren diğer siyahi çalışan Hazel, Nella'nın ilgisini çeker. Ancak şirkette Hazel'ın yıldızı parlamaya başladığında, Nella'nın duygusal durumu alt üst olur ve şirkette bazı entrikaların döndüğünü fark eder.

11. Dark Winds

Dizi, Tony Hillerman'ın Leaphorn & Chee kitap serisine ilham kaynağı oluşturuyor. 1971'de, Navajo Nation'ın Monument Valley yakınlarındaki uzak bir karakolda geçen hikaye, Tribal Police'ten Teğmen Joe Leaphorn'un (Zahn McClarnon) görünüşte birbiriyle bağlantısı olmayan bir dizi suç tarafından kuşatılmasını anlatıyor.

10. The Bear

Gastronomi dünyasında kariyer yapmış genç bir şef olan Carmen "Carmy" Berzatto, erkek kardeşinin intiharının ardından aile işini devralmak için Chicago'ya dönmek zorunda kalır.

9. Silo 

Silo, Dünya'nın toksik maddelerle dolu atmosferinden insanları korumak üzere inşa edilmiş bir yeraltı yaşam alanıdır. Juliette karakterini canlandıran Rebecca Ferguson, çalışkan bir mühendistir. Oyelowo ise Silo'nun sakinlerini korumak ve düzeni sağlamak için çaba gösteren şerif Holston'ı canlandırıyor.

8. Happy Valley

Kişisel sorunlarına rağmen, kasabada yıllardır devam eden uyuşturucu sorununu çözmeye çalışan Catherine, bu süreçte kasabada yaşanan bir kaybolma vakasıyla karşı karşıya gelir, kendisini zorlu bir mücadelenin içinde bulur.

7. The Diplomat

Uluslararası bir krizin tam ortasında, bir diplomatik kariyer memuru, İngiltere'nin elçisi olduğu yüksek profilli yeni görevi ile parlak bir politikacıyla çalkantılı evliliği arasında bocalar.

6. Dead Ringers

Dead Ringers dizisi, ikiz kardeşlerin uyuşturucular, ilişkiler ve modası geçmiş uygulamalar konusundaki sorgulamalarını anlatırken, tıp etiğinin sınırlarını zorlayarak kadınların sağlığını öne çıkarmak için ellerinden geleni yapma arzularını ödün vermeden aktarıyor.

5. Beef

Dizi, bir trafik kazası sonrasında çatışan başarısız müteahhit Danny ve kendi yeteneğiyle iş dünyasında varlık gösteren girişimci Amy'nin birbirlerine karşı giderek artan düşmanlıklarını merkeze alıyor.

4. Succession

Dizi, küresel bir medya ve eğlence holdingine sahip olan Roy ailesinin hikayesini anlatıyor. Aile reisi Logan Roy'un (Brian Cox) sağlığının tehlikede olduğu bir dönemde, ailenin şirketin kontrolü için giriştiği mücadeleyi merkeze alıyor.

3. Shrinking

Shrinking, kuralları çiğnemeye ve hastalarına içinden geçenleri tam olarak ifade etmeye başlayan yas tutan terapist Jimmy'nin hikayesine odaklanan bir dizidir.

2. Poker Face 

Charlie, olağanüstü bir yetenekle birinin yalan söylediğini anlama kabiliyetine sahiptir. Plymouth Barracuda'sında yol aldığı sıra dışı bir hikayede, her durakta karşılaştığı yeni karakterler ve gizemli suçlarla yüzleşir.

1. The Last of Us

The Last of Us, zombi ısırığından etkilenmeyen genç bir kız olan Ellie ile onu koruma sözü veren Joel'in öyküsünü anlatıyor.


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.