Öğrenci Kariyeri Banner

Başarınıza Katkı Sağlayacak 5 Öneri

Başarınıza Katkı Sağlayacak 5 Öneri
boss-fight-free-high-quality-stock-images-photos-photography-finally-here-960x960-759x500

Hafta sonuna geldiğiniz zaman yapabileceğiniz en iyi şeyin “hiçbir şey” olduğunu düşünüyorsanız, acilen bu düşünceden uzaklaşmanız gerektiğini söyleyeceğiz. Tabii ki rahatlamak ve dinlenmek için kendinize zaman ayırmanız gerekiyor fakat bu bir antrenörün hafta sonu boyunca evde oturup televizyon seyretmesi gerektiği anlamına gelmiyor!

Hafta sonunuzun gidişatını kontrolünüz altına almalı ve en çok zevk aldığınız şeyleri yapmak için küçük planlamalara girişmelisiniz. Çünkü başarılı insanlarda hafta sonlarının mutlu eden aktivitelere zaman ayırdıkları takdirde hafta içi yoğunluğuna daha enerjik başladıkları gözlemlenmiş durumda. Bu enerji sizin de daha üretken ve verimli olmanızı sağlayacak.

Başarıyı yakalamış kişilerin hafta sonlarına dair 5 planlama kokan maddesiyle karşınızdayız.

[ad name="Google Adsense"]

1) Hafta sonuna yaklaşırken cumartesi/pazar planı yapmak
Başarılı insanların her işinde bir planlama söz konusu. Kariyeri, geleceği, tatili planlıyoruz da en yakınımızdaki 2 günlük hafta sonlarımızı niçin planlamıyoruz? Planlama derken kastettiğimiz tabii ki her saat için “to do list” oluşturmak değil, hafta içinde değiliz! Burada önemli olan gün içinde sizin evden çıkmanızı sağlayacak; arkadaşlarla bir şeyler içmek, vizyona yeni giren filme bilet almak, geçici sergileri dolaşmak gibi sakinlik verecek küçük planlar yapabilmek.

haftasonu1

2) Sevdiklerinizle zaman geçirmek
Hafta içi trafiğinde en sevdiklerinize vakit ayıramıyor olmak sizin için bir noktadan sonra motivasyon düşürücü bir durum olarak canlanacaktır. “En sevdiklerimle vakit geçiremedikten sonra ne için çalışıyorum ki ben?” sorusunu beyniniz kalbinize sorduğu andan itibaren içten içe kendinizi kemirmeye başlarsınız. Bu nedenle kişisel başarınız ve tatmininiz için hafta sonunun bir kısmını sevdiklerinize ayırmayı ihmal etmeyin.

haftasonu2

3) Keşmekeşten kendini çekmek
Steve Jobs bile bu kadar çok ilgilenmiyordur akıllı telefonuyla! Hafta sonu uzaklaşabilmek için en büyük fırsat, bu fırsatı akıllı telefonlarınızdan ve bilgisayarlarınızdan bir süre uzak kalarak daha verimli hale getirmelisiniz. Çevrenizdeki insanlar için de aynı zorunluluğu uygulamaya sokarsanız grup olarak stresten daha uzak ve iletişimi daha kaliteli kişiler olacaksınız. Bu özgürlüğü kendinize çok görmeyin, maillere 1-2 saat cevap vermemek demek hayat damarlarınızdan birinin koptuğunu göstermez.

haftasonu3

4) Hafta içi istirahatini arttırabilmek için hafta sonunu kullanmak
Eğlenceli ve rahatlatıcı olmak için cuma günlerinin ertesi olan ve pazar ertesine yakın olmayan “cumartesi” gününü kullanın. Pazar günleri ise hafta içi istirahat sürenizi arttıracak stratejiler için kullanın. Örneğin: Pazar günleri çamaşırları yıkamak, evi temizlemek veya hafta içi yemeğinizi pişirmek; eve döndüğünüzde yapacak işlerinizin sayısını düşürecek ve dinlenmenize daha çok vakit ayırmanızı sağlayacaktır.

haftasonu4

5) Farklı şeyler yapmak
Size ait olan bu iki günde çalışma haftanızdan daha farklı hissetmeniz gerekir. Bu nedenle kendinize hafta sonlarınızı farklı kılacak, dinamizminizi arttıracak büyük/küçük hobiler bulmakta fayda var. Eğer herhangi bir hobiden ziyade spor yapmaktan hoşlanıyorsanız spor salonları ve egzersizler zihninizi temizlemeye ve vücudunuzun hafta içi stresinden arınmasına yardımcı olacaktır.

haftasonu5

Bonus: Kendinize değer verin!

Kaynak

Bu Yazı ÖğrenciKariyeri Ekibinden Cemre Alyüz tarafından gönderilmiştir.
İşte kendisine ulaşabileceğiniz hesaplar; Facebook | Twitter

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.