Öğrenci Kariyeri Banner

Başarının 6 Altın Kuralı

Başarının 6 Altın Kuralı
Başarı herkes için farkı tanımlanabilir. Herkes başarının tanımını kendince farklı çeşitlerde yapacaktır. Başarı denildiği zaman aklımıza kendimiz için belirlediğimiz hedefe ulaşma ve bunun sonucunda elde edeceğimiz maddi ve manevi ödülün elde edilmesi olarak tanımlanabilir. Başarı kazanç ve hedefe ulaşarak istediğimizi yapmaktır. Peki nasıl?

1)Kendini Tanımak

Hangi yola giderseniz gidin her yolun başı kendini tanımakla başlar. Başarıya giden yolda öncelikle kendimizi tanıyarak başlamalıyız ki sonradan geri dönüş yaşamayalım.

0 (790 x 445)

2)Kendine Güvenmek

Her insanın kendisine güven ve güvensizlik duyduğu genel bir tutumu, yaşama bakışı vardır. Kendine güven, insanın kendisi hakkında olumlu ama gerçekçi tutumda olmasıdır bu da başarıya giden yolda altın değerinde bir nitelik taşıyor. Onun için kendimize güvenmemiz şart.

IMG_0325

3) Çok Çalışmak

Başarıya giden yolda, çok çalışmanın başarı ile doğru orantılı olduğu ortada bunun için hedeflerimize ulaşmak için çok çalışmalıyız. Hatta çok çalışmaktan daha çok çalışmalıyız.

multitasking

4)Asla Pes Etmemek

Üstelemek başarının temel unsurudur. Kapıyı yeterince uzun süre ve yüksek sesle çalarsanız, birilerini uyandıracağınızdan emin olabilirsiniz. 

vazgeçmemek

5)Cesaret Etmek

Cesaret etmek her yiğidin harcı değil demiş büyüklerimiz eğer başarmak istiyorsanız her şeye rağmen, herkse rağmen buna cesaret etmek zorundasınız.

y_790x445

6)Dürüst Olamak

Dürüstlük bizi her zaman doğru yola götürecektir eğer başarı için çıktığınız yola kendinize ve başkalarına karşı dürüst olmazsanız başarı merdiveninin en önemli noktalarından biri eksik olacak ve tamamlamayacaksınız.

Interview for work

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.