Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı İşletme Sahiplerinin 6 Ortak Özelliği

Başarılı İşletme Sahiplerinin 6 Ortak Özelliği
basarılı_isletme

Sabır, motivasyon, kararlılık ve bir parça da şansın yer aldığı özellikler başarılı işletme sahiplerini diğerlerinden ayıran niteliklerden bazılarıdır. Ancak tüm bunlar birer tesadüf değil. Bu özellikleri oluşturan ve kişileri herkesten farklı kılan, süper başarılar elde etmelerinde düzenli olarak aşağıdaki alışkanlıkları yapmalarının önemli etkisi vardır.

Gün doğmadan uyanırlar
gundogumu

Başarılı işletme sahipleri veya yöneticileri bilindiği üzere sabahları çok erken kalkarlar. Ancak sadece erken kalkmıyorlar, gün doğumundan çok önce uyanıyorlar. Bunun sebebi de günlük işleri başlamadan tüm e-maillerini, haberleri ve yapmaları gereken şeyleri gözden geçirme isteğidir. Araştırmalara göre erken uyanmak kişileri daha üretken ve daha mutlu kılar.

[ad name="Google Adsense"]

Rekabetten korkmazlar
rekabet
Virgin Group kurucusu Richard Branson’a göre eğer işletmenizde başarılı olmak istiyorsanız rekabetlere kucak açmanız gerekir ancak üzerinize gelmelerine izin vermemeniz gerekir. Size rakip olan firmalarla belirli saygı çerçevesini dengede tutarak ve onları nasıl yeneceğiniz üzerine odaklanarak ve kazanma üzerine bir çözüm bulmanız gerekir.

Dikkat dağıtmayı bilirler
odaklanma


İşletme sahiplerinin de olağan şeylerden ve gereksiz tekrarlardan kaçarak deşarj olmaya ihtiyacı vardır. Bu dikkat dağıtma sadece pratikte gelişimi sağlamaz aynı zamanda zihninizi rahatlatarak bir sonraki işlerinizde daha iyi odaklanmayı sağlar. Bir sorun üzerinde zihninizi aynı bilinmezler üzerinde yormak yerine o problem dışına çıkıp stresinizi alacak ve zihninizi boşaltacak bir şeylerle ilgilenmenizde fayda var. Bill Gates zihnini boşaltmak için öğle aralarında kart oyunu oynamayı tercih ediyor.

Cömerttirler
comert


Cömertlik her zaman parayla olan bir şey değil bazen de bağlantıları ve kaynakları paylaşmaktan da geçiyor. Bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılabilecek en büyük cömertliktir. Başarılı işletme sahipleri de bilgilerini paylaşmaktan ve başkasını dinleyerek yeni bir şeyler öğrenmekten asla vazgeçmezler. Bu bilgi ve paylaşımlar bazen işletmeler için hayati önem arz etmektedir.

Çoğunlukla “hayır” derler
hayır_der


İşletme sahipleri müşteriler ve satılara karşı iyi bir rol oynamalıdırlar ancak bu her zaman her şeye “evet” demeleri gerektiği anlamına gelmiyor. Çok başarılı ve başarılı kişiler arasında ki farkı oluşturan şey “hayır” diyebilmekten geçiyor. Bu sözcüğü yerinde kullanabilmenin, kazanılacak başarılar üzerinde çok etkisi vardır.

Dengeli bir hayat sürerler
dengeli_hayat


Bazı işleri yaparken iş-özel hayat dengesini kurmak maalesef mümkün değildir. Bazı işler insanın bütün hayatını kaplar; başka bir şeye zaman kalmaz.

Dengeli bir hayat yaşamak, insanın sadece sevdiklerine, hobilerine ve tatile zaman ayırması değildir. Dengeli bir hayat yaşamak bundan daha geniş bir kavramdır. Dengeli bir hayat demek, iş, aile, hobiler, çevre ve toplumla anlamlı ilişkiler kurmayı başarmak demektir.

Denge, insanın düşünsel, duygusal, sosyal ve manevi alanlarda bir uyum elde edebilmesidir.  Dengeli ve iyi bir hayat, işimize, kendimize, ailemize, arkadaşlarımıza hatta hiç tanımadığımız insanlara zaman ayırdığımız, bütün bu alanlarda başarılı ilişkiler yaşadığımız bir hayattır.

Çok başarılı kişiler bütün bu alanlarda dengeyi kurabilmek için iş ve özel hayatlarını ayrı tutmayı başarabilmektedir. Bu kişiler her iki alanda gereken zamanı ilgiyi ayırarak her ikisini de belirli bir denge de yürütür böylelikle hem kendilerini psikolojik olarak ayakta tutmayı hem de iş alanlarında daha da başarılı olmalarını sağlamaktadırlar.

[ad name="HTML"]

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.