Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı Girişimcilerin Dayandığı 4 Kişisel Özellik

Başarılı Girişimcilerin Dayandığı 4 Kişisel Özellik
Alışkanlıklarımız yaşamımız boyunca bize rehberlik eder. Yararlı olanlar ise bizi başarılarımızda zirveye taşır.

‘Başarılı girişimcilik’ birçok girişimci için farklı bir anlam taşır. Başarı; hedeflere, hayallere, zihindeki amaçlar ve hislerinize dayalı olarak gerçekleşir. Başarı şüphelerden, korkulardan kurtularak ve seni sınırlayan inançlardan kurtularak istediğiniz iş türü ve hayatında dürüst olmakla başlar.

Çoğu zaman yaşamımızda değişikliğe gitmek için bir yerlerden izin bekleriz. Eğer başarının sözcüksel olarak tanımlamak gerekseydi bu sözcük özgürlük olurdu. Herkes kendi tasarladığı hayatı yaşamak ister. Ve biz her gün özgür olmanın yollarını ararız. Eğer iş hayatınızda ve yaşamınızda özgür olmanın yolunu bulabilirseniz doğru alışkanlıklar la beraber aradığınız başarıları elde edebileceksiniz.

Hızlı kazançlar gerçek bir değişim değildir. Alışkanlıklarınızı değiştirme size başarılar sağlayacaktır. Aşıdaki dört alışkanlığı edinerek işlerinizde daha çok başarılar elde edebilirsiniz. İşte bu alışkanlıklar:

Öğrenmeye başlayın
Brendan Burchard’a göre öğrenciliğin ilk temeli öğrenmektir. Günümüzde bilginin birçok türü vardır. Her gün yeni bir şeyler öğrenebiliriz. Günlük hayatta izleyeceğiniz bir video, gerçekleştireceğiniz bir sohbet veya edineceğiniz bir bildirimle bile birçok şey öğrenebilirsiniz. Benzersiz erişimler sağlayabileceğimiz bir çağda yaşıyoruz. İhtiyaç duyabileceğimiz her türlü bilgiye kolaylıkla erişebiliriz. Size düşen ise kendinizi geliştirmek için öğrenmeye açık olmak ve istediğiniz bilgiyi elde edene kadar araştırmalara devam etmektir.

Sağlığa dikkat etmek
Sağlığınızın hayatınızın her alanında olumlu ya da olumsuz etkisi vardır. Yediğiniz ve içtiğiniz her şey zihin ve beden sağlığınızı etkiler. Egzersiz, formda kalmak ve zihninizi boşaltmak için harika bir yöntemdir. Egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirerek hem zihinsel hem de bedensel olarak sürekli formda kalabilirsiniz.

Negatif şeylerden kurtulun
Bir girişimi başlatmak ve büyütmek zordur. Sizin için durumu zorlaştıran negatif alışkanlıklar ve arkadaşlardır. İşinizde başarıya ulaşmak için tüm bunlardan uzak durmayı kendinize alışkanlık edinmelisiniz. Çevrenizi pozitif etkileri olan alışkanlıklar ve arkadaşlar ile donatmalısınız.

Hatalarınızı kabullenin
Normalde hata dediğimizde aklımıza negatif şeyler geliyor ama böyle olmak zorunda değil. Hata, çabaladığınızın göstergesidir. Çoğu kişi hata yapmaktan korktuğu için çabalamaktan çekiniyor. Eğer sizde böyle düşünüyorsanız bu hayatınızda yapacağınız en büyük hatadır.

Kendinizi daha iyi geliştirmek ve işlerinizi daha iyi duruma getirmek için hatalarınızı da kucaklamalısınız. Cesaret, girişiminizin büyümesi için ihtiyaç duyduğu temel taşlardan biridir. Yapacağınız cesaret dolu adımlarda beklenmedik hataların olması da gayet normaldir. Bu hatalarınızdan elde edeceğiniz tecrübelerle bir sonraki adımlarınız hem daha sağlam olacaktır hem de sizi zirveye daha yakınlaştıracaktır. Başarılı girişimciler için hataların önemi çok büyüktür. Çünkü her bir hata girişimlerini daha da sağlam temellerde olmasını sağlar. Siz de hatalarınıza kucak açmayı alışkanlık haline getirin. Bunların sizi daha başarılı biri yapacağından emin olabilirsiniz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.