Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılarıyla Geleceğe Işık Tutan 7 Sporcu Gencimiz

Başarılarıyla Geleceğe Işık Tutan 7 Sporcu Gencimiz
Onlar küçük yaşlarına karşılık elde ettikleri büyük başarılarla ülkece motivasyonumuzu artıran sporcularımız. Kimi sessiz sedasız kazandığı kupayı kaldıran, kimi rekor kitaplarına girmeyi başaran, ama istisnasız hepsi başarılara doğru sabırla, sebatla yol alan gençlerimiz… Henüz başlayan yaşam yolculuklarında ailelerinin ve devletin desteği kadar bizlerin de ilgisine ihtiyaç duydukları kesin. Okudukça ilham aldığımız ülkemizin gururları olan işte o 7 sporcumuz...

1. Efe Çetiz

Türkiye’de düzenlenen ‘Dünya Basic Novice A Boys’ grubunun teknik kısmında dünya rekoru kıran 12 yaşındaki Efe; ''Buzun Efe'si" olarak tanınıyor. İzmir’de evlerine yakın yerde açılan buz sporları salonuna babasının kayıt yaptırmasıyla başladı onun serüveni… Antrenörleri ona "Altın Çocuk" adını taktı. Buz pateninde kendi yaş kategorisinde dünya rekorunun yeni sahibi. Çetiz, 26 yıldır düzenlenen yarışma sonrasında "Altın Kitap"a giren ilk ve tek Türk patenci ünvanının sahibi. Efe Çetiz'in yeni hedefi; başarısını Olimpiyatlar'da da sürdürmek. Ve kısacık hayat hikâyesine 26’sı altın 30 madalya sığdırmayı, bütün bunlarla koca bir ülkeyi gururlandırmayı başardı.

8560395

2. Mihraç Akkuş

“Yenildikçe kazanmayı öğrendim. Sonra da çok çalışarak dünya şampiyonu oldum.” Üzerine sayfalarca yazılabilecek bu sözler de altın çocuklarımızdan Mihraç Akkuş’a ait. Yakın dövüş sporlarından judoda defalarca madalya kazanan Iğdırlı milli sporcumuz, Judo Ümitler Dünya Şampiyonası’nda ilk dünya şampiyonumuz oldu. 2020 yılındaki olimpiyat adaylarından olan Mihraç’ı en güzel yine kendi cümleleri anlatıyor: “Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nın eteklerinde yaşıyorum, burada çalışıyorum, inşallah Türk bayrağını da dünyanın zirvesine taşıyacağım.”

AKKUŞ-MADALYA-1-696x656

3. İbrahim Ahmed Acar

Eskrim, kurallarına, işleyişine pek de hâkim olmadığımız bir spor. Hemen herkes kılıçla yapılan bir spor olduğunu bilir; ama kullanılan silahların flöre, epe ve sabr diye adlandırılan türleri olduğunu çoğumuz bilmeyiz. Oysa eskrim ülkemizde tam 94 yıldır yapılıyor. Peki, bu 94 yılın sonunda Türkiye’ye ilk defa Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu kazandıran eskrimcinin 17 yaşındaki İbrahim Ahmed Acar olduğunu kaçımız biliyor? Yaz okulunda tanıştığı eskrimi tutkusu haline getiren İbrahim Ahmed, bugün bir yandan okuluna devam ederken bir yandan da 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

58e5462367b0aa2b30c0dadc

4. Ayşe Begüm Onbaşı

Manisa’da yaşayan ve profesyonel spor yaşamı 7 yaşında başlayan aerobik jimnastikçisi Ayşe Begüm, 16 yaşına geldiğinde 50’si altın 66 madalyanın sahibi olmuştu. Kendisine "Ben bir madalya canavarıyım" diyen Ayşe'nin, 9 yıl içinde kavuştuğu bu başarı bir tesadüfün değil, antrenman sahasının evinden 50 kilometre uzakta olmasına aldırmadan haftanın 5 günü çalışmaya devam etmesinin bir sonucuydu. Akhisar Anadolu Lisesi’nde okuyan sporcumuz 2016 yılında Güney Kore’de yapılan 14. Dünya Aerobik Jimnastik Şampiyonası’nda altın madalya kazandı ve 2017 yılında İtalya’da düzenlenen yarışmada Avrupa Aerobik Jimnastik Şampiyonu oldu.

altin_kiz_ayse_begum_onbasi_ben_madalya_canavariyim_kendimi_asmak_icin_yaristim_kazandim_h726_ccbda

5. Muhammed Ali Bedir

Olimpiyat meşalesinin yakılmasıyla başlayan kış olimpiyatlarının en ilgi gören dallarından biri kayakla atlama… Dik bir rampadan kayarak havalanan, havada en yükseğe uçmaya çalışırken yatay bir duruş sergileyen ve en uzak noktaya iniş yapmaya çalışan sporcuların kemik gelişimleri nedeniyle bu spora erken yaşta başlamaları ve sağlam sinirlere sahip olmaları gerekiyor. Bu branş ülkemizde çok yeni ve gelişmeye çok açık… Erzurum’da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde Erzurumlu Muhammed Ali Bedir ülkemize 4.’lüğü getirdi bile… Şüphemiz yok ki 17 yaşındaki sporcumuzun başarıları desteklendiği oranda daha da artacak.

1390998_940x531

6. Şeyma Nur Söğüt

“Yıldızlarda Avrupa şampiyonluğu ve üçüncülüğü, gençlerde de Avrupa ikinciliğim var. Dünya Şampiyonası’nda ise ilk altın madalyamı kazandım. Dünya şampiyonu olmak dünyanın en güzel hissi.” demecini veren kişi tekvandoda kazandığı madalyalarla 7’den 70’e hepimizi gururlandıran Şeyma Nur Söğüt’ten başkası değil… Genç sporcumuz 8 yaşında babası tarafından tekvandoya teşvik edilmiş ve şimdi 2020 yılındaki Tokyo Olimpiyatları için hazırlanıyor. Şeyma Nur Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 1. sınıfta okuyor.

645x344-turkish-taekwondo-athletes-wins-two-gold-medals-in-canada-1479657657659

7. İlke Özyüksel

Spor bir yanıyla mücadele azmi ve kararlılık gerektiren bir alansa eğer, çabalarıyla adından söz ettiren gerçek bir sporcu İlke Özyüksel… Türkiye modern pentatlon dalında ilk defa 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda onun tarafından temsil edildi. Pentatlon, aynı gün içinde atıcılık, eskrim, yüzme, binicilik ve koşu olmak üzere 5 daldan oluşan atletizm yarışması anlamına geliyor. İlke Özyüksel ise zorluklarla dolu hayat hikâyesine nazire yaparcasına yarışmalarda karşısına çıkan engelleri bir bir aşıyor. Şimdi gözü, 2020 yılındaki Tokyo Olimpiyatlarına katılabilmek için başarıyla tamamlaması gereken kota müsabakalarında…

milli-sporcu-ilke-den-5-dunya-rekoru-2959628

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.