Öğrenci Kariyeri Banner

Başarı Yediklerinizde Gizli Olabilir Mi?

Başarı Yediklerinizde Gizli Olabilir Mi?
Bu hafta Türkiye’de Umudunu Kaybetme filmi ile özleştirilmiş olan Will Smith’i inceleyeceğiz.

Başarı yediklerinizde gizli olabilir mi? Will Smiht'ten başarı ilkeleri ve beslenme prensipleri

Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı


Başrollerinde Will Smith ve oğlu Jaden Smith’in yer aldığı Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness), Gabriele Muccino‘nun yönetmenliğini üstlendiği Amerikan yapımı dram. Film, Chris Gardner‘ın yaşamını anlatıyor. Chris Gardner’ın hikayesi yoksulluktan zenginliğe uzanan zorlu ve ilham veren türden. Milyoner girişimci olarak da tanınan Gardner, şu an 60 milyon dolar servete sahip.
Filmin baş rolünde yer alan Will Simith, 25 Eylül 1968 yılında Amerika’nın Philadelphia şehrinde dünyaya geldi. Gerçek adı Willard Christopher “Will” Smith, Jr.’dır. Amerikan sinema oyuncusu, yapımcı ve rap müzisyenidir. Henüz 13 yaşındayken, annesi ve babası boşanmasına rağmen, Smith her zaman derslerinde çok başarılı olmuştur. Birçok üniversiteden burs teklifi almasına rağmen, üniversiteye gitmek istememiş ve kariyerine rap müzikte devam etmiştir. 2005 yılında oynadığı “There’s a God on the Mic” ve “Hitch” filmlerinin başarısıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmış, 2007 yılında ise Hollywood’un şöhretler caddesine el izini bırakmıştır.

Hiçbir zaman eleştirmenlerden aktörlüğü için kötü bir eleştiri almamıştır. Kendisinin yönettiği Facebook sayfasının beğeni sayısı 75 milyonun üzerinde olması da dünya çapında sevilen bir aktör olduğunun bir ispatı olduğu kadar, kitlere hitap edip, sınırları aşan kişilerden birisi olduğunu da gösteriyor.

30 Ekim de kızının 15. Doğum gününü de Facebook sayfasından kutladı. Kızını kucağına aldığı küçüklük fotoğrafını paylaşan Smith, “Doğum günün kutlu olsun ufaklık. Bugün 15 yıl oldu. Doğduğun zaman senin için ölmeye istekli olduğumu fark etmem yaklaşık 2 saniye sürdü. Kalbimi iyileştirdiğin için teşekkür ederim” yazdı. Şefkat, gerçeklik, öz saygı, öz bilinç, sahiplenme, merhamet ve daha nice derin duygular barındıran bu duygusal mesaj, insanların onu neden bu kadar sevdiğinin kanıtı.

[ad name="Google Adsense"]

Oyunculuk kariyeri, müzik kariyerinin önüne geçmiştir. Newsweek onu en güçlü aktör olarak adlandırmıştır. Kariyeri boyunca dört Altın Küre ödülü, iki Akademi Ödülü ve dört Grammy kazanmıştır. Arka arkaya sekiz filmi 100 milyon doların üzerinde gelir getiren tek aktör olarak tarihe geçmiştir.

Kendi hayatımda da yer verdiğim ve sonuçlarını deneyimlediğim; Will Smith’in başarı ilkeleri:

• Hepimizin içinde iyilik vardır.
• Evet, yapabilirim.
• Başarının kısa yolu yoktur.
• Her seferde bir tuğla koy.
• Fark yaratmaya odaklan.
• Düşünceni temsil et.
• İnanmalısın.
• Her şey gerçekçidir.
• Düşüncelerimiz fiziksel. (Hayalini fiziksel halde düşün ve detayları beyninde kaydet.)
• Odaklanmak zorundasın.
• Korkularına saldır.
• Hayallerini koru.

Will Smith nasıl besleniyor?

Smith formunu koruyabilmek için özel bir egzersiz ve beslenme programı uyguluyor. Ben Efsaneyim (I am Legend) sinema filminde de Smith’in rutin uyguladığı egzersizlerden kesitler bulabilirsiniz. Smith’in uyguladığı egzersiz programı oldukça zorlayıcı ve azim gerektiriyor. Bir röportajında sağlıklı ve fit olmak düşüncesinin gerekli motivasyonu sağladığını belirtiyor. Smith, egzersizinden maksimum verim alabilmek için beslenme programında yüksek protein ve kaliteli karbonhidrat tercih ediyor. (Maksimum verim: Egzersiz sırasında direnç kaybı yaşamamak ve egzersiz sonrası kasların hızlı bir şekilde toparlanması)

Gün içerisinde 6-8 öğün tüketiyor. Sağlıksız abur cubur tüketmiyor. Kahvaltıda tercih ettiği besinlerin yelpazesi oldukça geniş. Ama favori kahvaltı menüsü, kara lahanalı tavuk göğsü sote ve yulaf ezmesi diyebiliriz. Yüksek kalite protein, lif ve volüm içermesine rağmen düşük enerjili, sağlık dolu bir paket olarak adlandırdığım kahvaltılardan.

Başarı yediklerinizde gizli olabilir mi? Will Smiht'ten başarı ilkeleri ve beslenme prensipleri
Will Smith’in kahvaltı köşesi
Herkesin bir zaafı vardır. Smith’in zaafı ise çikolata. Eşinin ve çocuklarının tatilde olduğu zamanlarda dolu dolu çikolata kaçamakları yapıyormuş.

Kaynak: http://www.uplifers.com

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.