Öğrenci Kariyeri Banner

Başarı İçin Ders Dinlemeli Miyiz?

Başarı İçin Ders Dinlemeli Miyiz?

Neredeyse tüm lise öğrencileri lise eğitiminin ardından bir üniversiteye yerleşme hayali kurar. Peki iyi bir üniversiteye gidebilmek için sadece çok çalışmak mı gerekir? Aslında tüm öğrencilerin kendilerine göre bir çalışma metodu vardır. Kimi zaman dersi derste dinleyen öğrenciler, kimi zaman da konuyu kendi çalışan öğrenciler başarılı olduklarını ifade ederler. Peki hangisi doğru?


1


Öğrencilerin elbette ki konuya kendilerinin çalışması onlara başarı getiren etmenlerdendir, fakat ders sırasında öğretmeni dinlemek; konunun püf noktalarını kavramak ve daha basit ve kolay bir şekilde konuyu öğrenmek için en etkili yöntemlerden biridir.


2


Ders sırasında anlaşılmayan bir noktayı öğretmene anında sormak konunun tam olarak anlaşılması için alternatiflerden biridir. Kendi bireysel olarak bir konuyu çalışan öğrenci, anlamadığı yeri öğrenmek için daha fazla okuma – çalışma etkinliğinde bulunur. Bu durum aslında sadece zaman kaybı olur. Sınav hazırlık sürecinde zamanı iyi yönetmek gerektiği hep belirtilir. Sınava hazırlık arifesinde bir öğrencinin, derste öğretmeni dinlemesi sonrasında konu çalışma süresini azaltır ve öğrencinin daha fazla soru çözümüne ve pratiğine vakti kalır.


3


Ders esnasında öğretmeni dinlerken diğer öğrencilerin öğretmene sorduğu sorular ile dersi daha iyi kavrayabilirsiniz. Bir arkadaşınızın anlamadığı bir noktayı öğretmene sorması o anlaşılmayan kısmın tekrarı ile size o konuyu bir daha pekiştirme şansı verir. Ve o konuyu daha iyi öğrenme fırsatı verir.


Dersi derste dinlemek her zaman faydalı olduğu söylenir çünkü konuya hakim birinin dersi anlatması öğrencilerin tek başına çalışacağı zaman ki verimden daha fazlasını öğrenciye verir.


Ders esnasında dersi dinlemek daha sonrasında konu tekrarı yaparken de size kolaylık sağlar. 'Öğretmen bunu bu şekilde anlattı. O zaman bu sorunun çözümünde de böyledir.' ifadelerini daha sık kullanmaya başladığınız da dersi gerçekten dinlemeye başlamışsınızdır ve artık daha başarılı bir öğrencilik dönemi sizi beklemektedir.


4


Çoğu MF öğrencisinin edebiyat sınavında başarı göstermelerinin asıl sebebi burada yatmaktadır. Okul da edebiyat dersini iyi dinleyen öğrenciler, eski bilgilerini sınav zamanında daha kolay bir şekilde ortaya çıkarırlar ve sınav da başarı sağlayabilirler.


Başarı ve iyi bir üniversite için evet çok çalışmak, düzenli ve planlı çalışmak da gerekir. Ama dersi ders sırasında dinlediğiniz zaman çalışmalarınızın daha kolay ve daha pratikleştiğini siz de göreceksinizdir. Başarının bir şartı olarak görülen dersi dinlemeyi yapıp başarılı bir yola girebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki iyi bir eğitim hayatına sahip olmak için bir adım da dersi derste dinlemektir.


Özgün İçerik: Rana Tekbaş


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.