Öğrenci Kariyeri Banner

"Başarı" Demetinden Birkaç Çiçek

"Başarı" Demetinden Birkaç Çiçek
Başarılar; manevi hazdır, ruhu tazeler. Bunun yanında başarılar, milleti temsil etme kudretine de sahiptir.

Sevinçlerine ortak olduğumuz, göğsümüzü kabartan başarı listesinden birkaçını sizler için derledik,gelin hep birlikte bu öykülere tanık olalım...

11 yaşındaki Türk balerinin başarısı duymaya değer

Ä°lgili resim

Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü, 6. sınıf öğrencisi Yasemin Kayabay 2018 Uluslararası Tallinn Bale Yarışmasında üçüncü olarak “YAGP 2018”in New York’taki finaline katılmaya hak kazandı. Yasemin, esnek olduğu için küçük yaşta keşfedilmiş, baleyle ilgilenmesi konusunda tanıdıkları tarafından yönlendirilmiştir ancak o yaşlarda balerin olma hayali yokmuş. Zamanla bu düşünce yerini baleye aşık küçük bir kıza ve sahnede olmak için yaratıldığına bırakmıştır. 11 yaşında ülke sınırlarını aşan başarısıyla gurur duyuyor, böyle pırıl pırıl başarılarla adından daha sık bahsetmek istiyoruz.

Van’da güvenlik görevlisi olan Aylin, Doğu ile Batı arasına köprü oldu

Ä°lgili resim

Van devlet yurdunda güvenlik görevlisi olan Aylin, sosyal medyayı kullanarak “Umutlu Yarınlar” projesi adı altında 5000 aileye yardım eli uzatmıştır. Bunun yanında Van ve İstanbul’da yaşayan öğrencilerin mektuplaşmasını sağlamış, “Doğudan Batıya Sevgi Seli” projesini de üstlenmiştir. Farklı bölgelerdeki çocuklar birbirlerini tanıyarak mutlu olurken, birbirlerinin yaşadıkları coğrafya hakkında da bilgi edindiler. 40 öğrencinin ilk defa pizzayla tanışmasını sağlayarak böyle aktivitelerin artması için çalışacağını söylemiştir. Hepimiz içimizdeki Aylin’i dışarı çıkarabilirsek, daha aydınlık bir geleceğe uyanacağız.

Otizmli Caner Serin’in müzik yolculuğu

Ä°lgili resim

Caner'e otizm teşhisi konulduğunda henüz 2 yaşındaydı. Ailesi o zamanlar otizmin ne olduğunu bilmiyordu ve öğrendikten sonra çocuklarının okula gidememe ihtimaliyle karşı karşıya kalmışlardı.Otizmle tanışma ve otizme alışma evresinde Caner'in ailesi zorlu bir süreç geçirdiklerini dile getirmiştir. Otizmin, Caner'in hayatına engel olamayacağı müziğe olan ilgisinin ortaya çıkmasıyla başladı. Ailesi bunu fark ettikten sonra Caner'in müzikle iç içe olması için onu bu alana yönlendirmişlerdir ve bu sayede Caner müzik eğitimi almaya başlamıştır. Haftanın 6 günü piyano dersi alması hem ailesinin hem onun en büyük ilacı oldu. Sanattan güç aldığını belirterek bu yolda yürümüştür ve şimdiye kadar 2 konser vermiştir. Bu konserleri beğenilerek Almanya’dan da konser teklifi aldığını söylemiştir. Engeller yalnızca bizim gördüğümüz kadardır, siz yeter ki yapmak isteyin. Biz de Caner’in bu keyifli yolculuğunda yanındayız ve daimi destekçileriyiz.

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin ‘Water-Su' filmi, Cannes Film Festivalinde gösterilecek

film festival ile ilgili görsel sonucu

İstanbul Aydın Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı bölümü okuyan Tolga Okur ve Oğuzhan Koçyiğit, dünyanın en prestijli film festivali olan “Cannes Film Festivali”ne katılmaya hak kazandı. Tolga Okur, bu sektörle daha önce tanışmadığı için stresli olduğunu, birçok filmin Cannes’da görücüye çıkmasından ötürü ekip olarak heyecanlı olduklarını dile getirmiş; Oğuzhan Koçyiğit ise rol aldığı filmde oynamanın ve Cannes’da gösterime sunulacak olmasından ötürü geceleri heyecandan uyuyamadığı belirtmiştir. 15 dakikalık kısa film olan “Water-Su” bu sene bizleri temsil edecek, 14-19 Mayıs tarihinde festivalde gösterime sunulacaktır. Bizler de onların bu heyecanına ortağız.

İlkokul mezunuyken dünyaya açılmayı hedefleyen iş kadını oldu

Ä°lgili resim

Antalya Kadın İş Gücü Geliştirme Merkezinde eğitim alarak kendi işini kuran Feride Akdeniz Bakıroğlu istiridye mantarı üreterek dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Daha önce mantar sektöründe bulunmuş ve bu alanda uzmanlaşmak istediğinden ötürü KİGGEM’e başvurmuştur. Kendi işini kurmak için çıktığı bu yolda olumsuz eleştiriler onun önünü kesmemiş, hedefine emin adımlarla yürümüştür. Her birimiz aslında birer "Feride"yiz. Yeter ki, keşfedilmeyi bekleyen taraflarımız için gereken çabayı gösterelim. Çünkü girişimci doğulmaz, girişimci olunur.

Özel İçerik: Şulenur Kemaloğlu

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.