Öğrenci Kariyeri Banner

Bankalar TOGG'a Özel Kredi Verecek!

Bankalar TOGG'a Özel Kredi Verecek!

Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini açıkladı.

Geçtiğimiz gün yapılan açılış ile birlikte Türkiye’nin elektrikli otomobili Togg üretim bandından indirildi. Yapılan açılışın ardından Togg’un üretimine başlanırken, elektrikli C-SUV modeli ilk olarak 2023 yılında yollarda görme fırsatı kazanacağız. Yerli otomobilin benimsenmesi için çalışmalara ise hız verildi.

Togg’un fiyatı da merak konusu olurken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den de önemli bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı’nın talimat verdiğini söyleyen Nebati, bankalara Togg ile ilgili çağrıda bulunduklarını belirtti.

Bankalara Talimat Verildi!

Yetkililer ve kamu bankaları ile görüşme yaptıklarını dile getiren Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini söyledi. Nebati ayrıca, bankaların gerekirse sıfır gelir ve düşük maliyetlerle Togg alımlarında kredi vereceklerini belirtti.

Ekononominin gündemine ait soruları yanıtlayan Bakan Nebati, şu ifadelere yer verdi:

Yerli otomobil Togg cari açıkta azalmaya neden olacak. Cumhurbaşkanımız talimatı verdi. Bankalara Togg ile ilgili çağrıda bulundu. Bizde kamu bankaları ile görüşme gerçekleştirdik, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları gerekli teşvikleri verecek, gerekirse kazanmamak üzerine kurulu ki faiz oranları çok düştü, düşük maliyetlerle bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir".

Türkiye’nin merakla beklediği Togg imzalı otomobiller çok yakın zamanda yollarda olacak. Bankların vereceği uygun şartlardaki kredilerle birlikte aracın birçok kişiye ulaşabileceği belirtiliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.