Öğrenci Kariyeri Banner

Bakanlık Lise Öğrencilerine Test Uygulayacak

Bakanlık Lise Öğrencilerine Test Uygulayacak
Soruları Uzman Ekip Hazırlıyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu sene her ilde ölçme değerlendirme merkezleri kurduklarını ve öğrenciler için binlerce soru hazırlığı yapıldığını ifade ederek, "Bu soruları hazırlayan ekip Türkiye'deki en iyi ekip. Bu ekip, aynı zamanda sınavın sorularını hazırlayan ekibin de bir parçası. Dolayısıyla bizim hazırlayacağımız bu kaynak sorular, videolar, EBA üzerinden sunduğumuz dijital kaynaklar, ders kitaplarının arkasına koyduğumuz karekod ile kitaplara dijital erişim, destekleme ve yetiştirme kurslarıyla ilgili çalışmalarımızın hepsi aslında bir ekosistem kurmayı amaçlıyor." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu sene yardımcı kaynağa ihtiyaç duyulan konularda en iyi desteği Bakanlık olarak bizim sağlama fırsatımız olacak." dedi. Okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarıyla ilgili yeni bir modele geçtiklerinin altını çizen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ayrıca öğretmenlerin bir dersi nasıl işleyeceklerine ilişkin bazı video kütüphaneler oluşturdukları bilgisini verdi.

154834-OUCY50-826

Testler Öğrencilerin Tercihlerini Belirleyecek
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Türkiye'de öğretmenlerimizin örnek olarak da görebileceği, çocuklarımızın Türkiye'nin neresinde olursa olsun ücretsiz ulaşabileceği, 'bir ders en iyi şekilde nasıl sunulur?' videosunu izleyebileceği bir altyapı kurduk." diye konuştu.

55

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu yıl ilk kez bir lise öğrencisine üniversiteye hazırlanırken çeşitli testler uygulayacağız. Diyeceğiz ki 'Senin yeteneğin, becerin şu alanda, bize gitmek istediğin tercihlerini buna göre söyleyebilirsin. Bu tercihlerine bakarak senin gerçekçi bir tercih yapıp yapmadığını da biz bu programlamayla gösterebiliriz. Hatta bu tercihlerle ilgili çalışma hızının uygun olup olmadığını da sana iletebiliriz.' Bu sene ilk kez yeni bir altyapı geliyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.