Öğrenci Kariyeri Banner

Bakan Özhaseki'den Korkutan Açıklama: İstanbul'da 600 Bin Bina Çok Riskli!

Bakan Özhaseki'den Korkutan Açıklama: İstanbul'da 600 Bin Bina Çok Riskli!

İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarına yönelik konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, 600 bin binanın çok riskli olduğunu açıkladı.

'Durduğu Yerde Yıkılan Binalar Var'!

Bakan Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki deprem meselesinin beka ve milli güvenlik meselesi olduğunu söyleyerek, "Şöyle bir rakam var elimizde 6 milyon civarında konut var. Bunun 600 bini çok riskli, ilk etapta yıkılacak gibi gözüküyor. Durduğu yerde yıkılan binalar var zaten. Böyle bir ortamda bizim uykumuzu yitirip çok hızlı şekilde vaziyet almamız icap ediyor" diye konuştu.

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşüme ilişkin soru üzerine, olası bir depremin kendilerini korkuttuğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"İstanbul'da yıllardır süren bir kentsel dönüşüm mücadelesi var. 2012'de yasa çıkmış. 11 yıl içerisinde Kentsel Dönüşüm Yasası'nın getirdiği avantajları kullanarak İstanbul'da 800 bin kadar bağımsız birim yenilendi. Şu anda da 180 bin civarında konut ve işyeri yenilenmek üzere. Yani neredeyse 11 yılda çıkardığımız yasayla 1 milyona yakın bağımsız birimi yeniledik".

350 Bin Konutluk Rezerv Alanı Belirlendi

Özhaseki, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarında 350 bin konutluk rezerv alan belirlediklerini, buralarda bir an önce konut inşasına başlayacaklarını dile getirdi.

İstanbul'da deprem hazırlıklarıyla ilgili yasal düzenleme ihtiyacına ilişkin soruyu yanıtlayan Özhaseki, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Birimi'ni başkanlığa dönüştürerek, buna bağlı bir birimi sadece İstanbul için görevlendirmek istediklerini söyledi.

Özhaseki, İstanbul'un kentsel dönüşümü için Meclis'in toplanmasına dair taleplerinin sorulması üzerine, "İstanbul'un kentsel dönüşümü, depreme hazırlığı için Meclis toplanır. Bunun için de Meclis çağrılır. Bu hazırlığı bizim yapmamız lazım, son haline getirebilirsem davet edeceğim arkadaşlarımızı." şeklinde yanıt verdi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.