Öğrenci Kariyeri Banner

Bahçeli'nin 'Üniversite Sınavını Kaldıralım' Çağrısına Yıldırım'dan 'Neden Olmasın?' Yanıtı

Bahçeli'nin 'Üniversite Sınavını Kaldıralım' Çağrısına Yıldırım'dan 'Neden Olmasın?' Yanıtı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Geleceğimizi kurtarmanın tam vaktidir. Hükümete teklifimiz şudur; Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım. Anadolu'nun mazlum çocuklarına tüm imkanları sunalım. Türk gençliği akıllıdır, ahlaklıdır, çalışkandır, imanlıdır, inançlıdır. Fırsat verilsin, dünyayı yerinden oynatacak irfan ve iradeye sahip olduğunu gösterir" dedi. Bahçeli'nin teklifine Başbakan Binali Yıldırım'dan yanıt geldi. Yıldırım, "Sayın Bahçeli'nin önerisi üzerinde düşünülebilir, çalışılabilir" ifadelerini kullandı.

bahceli_binali
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde bugün üniversiteye giriş sınavı da vardı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni sınav sisteminin ilave sorunlara yol açacağını söyleyen MHP lideri, hükümete sınavın tamamen kaldırılması çağrısı yaptı. Bahçeli'nin konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"Yeni sistemin oturması zaman alacak, kaynak ve emek israfına yol açacak"
"Yaşadığımız onca kriz ve açmaz aslında milli eğitim sistemindeki zafiyetlerden türemiştir. Sürekli politika değişikliklerine tevessül etmek yanlıştır.

LYS ve YGS kaldırılmıştır. Yeni sistemde evlatlarımız 2 ayrı oturuma katılacaktır. Yeni sınav sistemi ilave sorunların doğmasına neden olmuştur. Öğrencilerimiz huzursuz olmuştur. Yeni sistemin oturması zaman alacak, kaynak ve emek israfına yol açacaktır. Geleceğimizi kurtarmanın tam vaktidir. Hükümete teklifimiz şudur; gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım. Anadolu'nun mazlum çocuklarına tüm imkanları sunalım.

Türk gençliği akıllıdır, ahlaklıdır, çalışkandır, imanlıdır, inançlıdır. Fırsat verilsin, dünyayı yerinden oynatacak irfan ve iradeye sahip olduğunu gösterir. İşgale karşı, istilaya karşı çelik gibi bir kuvvet istiyorsak Türk gençliğine bakmamız kafidir. İmkansızlıklara direnen Türk gençliğinin önündeki engelleri kaldıralım. Türk gençliğine inanıyorum, hepsine güveniyorum."

"Bahçeli'nin önerisi üzerinde düşünülebilir"

Bahçeli'nin 'sınavı kaldıralım' teklifine Başbakan Binali Yıldırım'dan yanıt geldi. Üniversiteye girişte bu yıl yeni bir sistemin uygulanacağını hatırlatan Yıldırım, "Sayın Bahçeli bir adım ileri giderek 'Bu yetmez üniversiteye giriş sınavını kaldıralım' dedi. Sayın Bahçeli akademisyendir, bu işlerden anlar. Değerlendirmeleri için teşekkür ediyorum. Ancak bir şey söylemekte fayda var, AK Parti iktidarından önce Türkiye'de 76 üniversite vardı. Şu anda 185 üniversitemiz var. Burada bir sonuç var, üniversitelerin aldığı gençlerimizin sayısı 900 bin. Liselerden mezun olup da üniversiteye gitmek isteyen gençlerin sayısı da bir milyon 100 bin. Eskiden bu sayı arasında 10 kat fark vardı. Şimdi bu rakam hemen hemen birbirine yaklaştı. Sorun, geçmiş yıllardan gelen 2,5 milyon gencimiz var. Önce bu gençlerimizi üniversiteli yapmak. Ondan sonra zaten doğal olarak mezun olan öğrenci ile üniversitelerin alacağı sayı aynı olacağı için Sayın Bahçeli'nin önerisi üzerinde düşünülebilir, çalışılabilir. Dolayısıyla Sayın Bahçeli'nin gündeme getirdiği bu meseleyi dikkate alıyoruz ancak bütün bu sorunları çözmek suretiyle dikkate alınabilir" dedi.

Yorumlarınızı alalım :)

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.